Το ζωικό βασίλειο έχει χιλιάδες ζώα αλλά είναι απίθανο να τα γνωρίζουμε όλα.

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο παράξενα πλάσματα της φύσης που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Αγκαθωτός δράκος

ropnoz2

Είναι ένα είδος σαύρας μοναδική στην Αυστραλία. Χάρη στα αγκάθια στο κεφάλι του που παίζουν το ρόλο ενός ψεύτικου κεφαλιού, ξεγελάει εύκολα τόσο τους εχθρούς όσο και τα θύματά του.

Πυγμαία μαρμοζέτα

ropnoz3

Το μέγεθός τους παραμένει μικρό, ίσως το μικρότερο του είδους, κατοικούν στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και ζουν κυρίως στα δέντρα.

Ψάρι – κηλίδα

ropnoz4

Αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο ψάρι βαθέων υδάτων στον κόσμο και ζει σε βάθος περίπου 2.500 ποδιών. Χάρη στο δέρμα του μπορεί να κολυμπήσει χωρίς καμία προσπάθεια.

Ιαπωνικός κάβουρας – αράχνη

ropnoz5

Αυτό το πλάσμα μπορεί να προκαλέσει ασφυξία ακόμη και στον πιο έμπειρο δύτη. Φτάνει σε βάρος ως και τα 40 κιλά, τρέφεται με μαλάκια και νεκρά ζώα και ζει έως και 100 χρόνια.

Άι-άι

ropnoz6

Το Άι-άι είναι νυκτόβιο πρωτεύον θηλαστικό της οικογενείας των Δωβεντονιιδών, που απαντά αποκλειστικά στη νήσο της Μαδαγασκάρης. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος νυκτόβιο πρωτεύον και, επομένως, ο μεγαλύτερος σε μέγεθος νυκτόβιος λεμούριος.

Χλαμυδόσαυρος

ropnoz7

Παρά το μέτριο μέγεθος τους, αυτές οι σαύρες είναι εξαιρετικοί κυνηγοί, στέκονται όρθιοι και σφυρίζουν. Οι επιστήμονες που τα έχουν δει λένε πώς είναι ένα τρομακτικό θέαμα!

Νυκτίβιος

ropnoz8

Αυτά τα πουλιά έχουν ένα ιδιότυπο ευρύ ράμφος που τους βοηθά να πιάσουν έντομα κατά την πτήση. Είναι δύσκολο κανείς να το δει λόγω του εξαιρετικού καμουφλάζ του.

Αξολότλ

ropnoz1

Είναι επίσης γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ή Μεξικάνικο ψάρι που περπατάει. Πρόκειται για μια νεοτενική (παιδομορφική) σαλαμάνδρα, στενά συνδεδεμένη με τη σαλαμάνδρα – τίγρης.