Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούν να προκαλέσουν σοκ ακόμα και σε μη ζωόφιλους. Είτε γιατί δεν έχουμε πραγματική εικόνα της διαδικασίας που μεσολαβεί μέχρι ένα κομμάτι κρέας να φτάσει στο πιάτο μας είτε γιατί μας προκαλεί εντύπωση που σε κάποιες χώρες οδηγούνται στη σφαγή και στο… πιάτο ζώα όπως τα σκυλιά, με την οξεία αντίληψη που τα διακρίνει, τη νοημοσύνη, τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη γόνιμη επικοινωνία που έχουν με τον άνθρωπο: συνθήκες δηλαδή που αποκλείουν το ενδεχόμενο τα ζώα να μην συνειδητοποιούν το τέλος τους και να μη νιώθουν στρες και πόνο.

Στο Βιετνάμ μπορεί οι οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων να καταδικάζουν την κατανάλωση κρέατος σκύλου για τη βαρβαρότητά της, ωστόσο σε πολλές περιοχές- και σε άλλες χώρες επίσης- το κρέας σκύλου θεωρείται μία ευρέως διαδεδομένη λιχουδιά. Το χωριό Duong Noi είναι γνωστό για την παραγωγή και την κατανάλωση του κρέατος αυτού και εκατοντάδες σκυλιά σφαγιάζονται καθημερινά για να πωληθεί το κρέας τους.

Η κατανάλωση κρέατος σκύλου στο Βιετνάμ αποδίδεται στα μεγάλα ποσοστά φτώχειας στη χώρα. Ένα κιλό κρέατος σκύλου κοστίζει περίπου 6,2 δολάρια, ή 130.000 ντονγκς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ