Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 20 Ιουνίου σε μάντρα συγκέντρωσης ελαστικών αυτοκινήτων, που προορίζονταν για ανακύκλωση στη ΒΙΠΕ Δράμας, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, αναζωπυρώθηκε χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Πυροσβεστικές δυνάμεις της Δράμας και γειτονικών νομών προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με τη χρήση χωματουργικών μηχανημάτων και τη ρίψη μπετόν. Xθες το πρωί έγιναν προσπάθειες να καλυφθεί η καιόμενη περιοχή με μπετόν ταχείας πήξης, ώστε σβηστεί οριστικά η φωτιά, που προκάλεσε έκλυση τοξικών ουσιών και τη δημιουργία νέφους πάνω από την πόλη.

Πάρα τις συνεχείς προσπάθειες της Πυροσβεστικής, η φωτιά λόγω του εύφλεκτου υλικού, εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνει ότι εξαιτίας της φύσεως του υλικού, η φωτιά θα καίει εσωτερικά, τους χιλιάδες τόνους ελαστικών για πολλές ημέρες ακόμα.

Το ΥΠΕΚΑ στέλνει σήμερα στελέχη του, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Από τους πολίτες της περιοχής ζητήθηκε να κλείσουν πόρτες, παράθυρα, κλιματιστικά και ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τον αερισμό των σπιτιών τους. Επίσης, να μην κυκλοφορούν άσκοπα σε επιβαρημένο περιβάλλον από καπνούς, ή στάχτες και να οδηγούν με κλειστά τα παράθυρα το σύστημα εξαερισμού των αυτοκινήτων τους.

Πηγή: www.econews.gr