Oι Γάλλοι δείχνουν να προτιμούν τις γάτες παρά τους σκύλους: για του λόγου το αληθές ο αριθμός των μικρών γατιών που φιλοξενούνται στα νοικοκυριά της χώρας ανέρχεται σε 13,5 εκατομμύρια έναντι 7,3 εκατομμυρίων κουταβιών, καταδεικνύει σήμερα η έρευνα των FACCO-KANTAR TNS, που διεξήχθη το φθινόπωρο του 2016.

Η αγάπη των Γάλλων για τις γατούλες επιβεβαιώνεται και βάσει της αριθμητικής τους υπεροχής. Σε διάστημα 10 ετών, ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, καθώς το 2006 καταμετρήθηκαν 10 εκατομμύρια γατάκια που είχαν βρει μια ζεστή αγκαλιά στα νοικοκυριά των Γάλλων.

Από την άλλη, ο πληθυσμός των σκύλων ολοένα και ελαττώνεται από το 2000, όταν είχαν καταμετρηθεί 9 εκατομμύρια σκυλάκια.

Εντούτοις, για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια, ο πληθυσμός των σκύλων κατέγραψε άνοδο το 2016, της τάξης του 1,1% σε σύγκριση με το 2014.

Το βέβαιο είναι ότι το πάθος των Γάλλων για τα ζώα αποτελεί αναλλοίωτη αξία: το 49,5% των νοικοκυριών φιλοξενεί σήμερα ένα κατοικίδιο, ήτοι σχεδόν ένα νοικοκυριό στα δύο, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείο Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό.

«Σε ένα περιβάλλον κρίσης, το να έχει κανείς ζωάκια είναι μια συνήθεια ολοένα και πιο δημοφιλής, καθώς επιτρέπει στον κάτοχό του να ξεχνά τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας και να αντιμετωπίζει τη μοναξιά» εκτιμά σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε η Νέλλη Παπαπαναγιώτου, διευθύντρια του KANTAR TNS.

Οι φίλοι των ζώων δείχνουν προτίμηση και για τα μικρά θηλαστικά (3,4 εκατομμύρια), ιδίως τα κουνέλια.

Από την άλλη ο πληθυσμός των ψαριών ανέρχεται στα 32,7 εκατομμύρια και των πουλιών σε κλουβί μικρότερος, στα 5,8 εκατομμύρια.

Η έρευνα των FACCO (Ομοσπονδία κατασκευαστών τροφών για σκύλους, γάτες, πουλιά κι άλλα κατοικίδια ζώα)- KANTAR TNS διενεργείται σε 14.000 νοικοκυριά στη Γαλλία, κάθε δύο χρόνια.