Το εικονιζόμενο ελεφαντάκι πιάστηκε και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε παγίδα κυνηγών στην Κένυα. Το τραύμα ήταν τόσο σοβαρό που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή της μικρής Enkesha.

Η προβοσκίδα της είχε σχεδόν κοπεί στα δύο.

Οι κτηνίατροι, όπως γράφει η Daily Mail, ήξεραν πως έπρεπε να δράσουν γρήγορα για να σώσουν το ελεφαντάκι που μόλις είχε κλείσει ένα χρόνο ζωής.

Έτσι η Enkesha μπήκε άμεσα στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε τρίωρη επέμβαση για την αποκατάσταση της προβοσκίδας και την αποτροπή λοίμωξης.

Όλα αυτά έγιναν πριν δύο μήνες και η επέμβαση ήταν επιτυχής. Το βαθύ κόψιμο που θα μπορούσε να είχε σκοτώσει την Enkesha τώρα μόλις που φαίνεται καθώς εκείνη παίζει αδιάκοπα.

«Μας εξέπληξε όλους. Η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή» λέει ο Rob Brandford, από το Ορφανοτροφείο Ελεφάντων David Sheldrick Wildlife Trust’s Elephant Orphanage, που ανέλαβε τη φροντίδα του μικρού ελέφαντα.

«Όταν τη βρήκαμε το τραύμα της ήταν βαθύ, η παγίδα ήταν ακόμα κολλημένη στην προβοσκίδα της και πονούσε πάρα πολύ. Η κινητή κτηνιατρική μονάδα μας τη νάρκωσε και αφαίρεσε την παγίδα. Τότε διαπιστώσαμε πως η προβοσκίδα της είχε σχεδόν αποκοπεί» περιγράφει η επικεφαλής του DSWT Angela Sheldrick. «Ήταν η πρώτη επέμβαση τέτοιου είδους».

elpepaskdj4 elpepaskdj3 elpepaskdj5 elpepaskdj2 elpepaskdj1