Οι εντυπωσιακές εικόνες του φωτογράφου Βίνσεντ Γκράφορτ έρχονται από την Αφρική και συγκεκριμένα από μια περιοχή ανάμεσα στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική. Και δείχνουν τη μάχη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι λιονταριών και μια καμηλοπάρδαλη

Περιγράφοντας τη σκηνή ο ίδιος ο φωτογράφος άγριας ζωής ανέφερε, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ότι εξεπλάγην όταν τα δύο λιοντάρια έβαλαν στο στόχαστρό τους την ενήλικη καμηλοπάρδαλη σε μια επίθεση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

kmlmlio1

Τα λιοντάρια συνεργάστηκαν για να εξουθενώσουν την καμηλοπάρδαλη, που δεν το έβαλε εύκολα κάτω. Αλλά όταν το ένα λιοντάρι άρπαξε το ένα της πόδι, το άλλο έκανε την κίνησή του και την άρπαξε από τον λαιμό.

Τα λιοντάρια έριξαν την καμηλοπάρδαλη στο έδαφος και αυτό ήταν το τέλος της.

kmlmlio2

«Συνεργαζόμενα και με απίστευτη ευκινησία, τα λιοντάρια προσπαθούσαν αρχικά να κουράσουν την καμηλοπάρδαλη. Μπορεί να τρέχει γρήγορα αλλά κουράζεται εύκολα. Τα λιοντάρια έκαναν δύο απόπειρες να τη ρίξουν κάτω, εκείνη προσπάθησε να διαφύγει, αλλά πριν καταφέρει να αναπτύξει ταχύτητα, την έριξαν στο έδαφος», δήλωσε ο 42χρονος φωτογράφος.

kmlmlio3

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που μόλις δύο λιοντάρια κατάφεραν να ρίξουν στο έδαφος αυτό το τεράστιο ζώο. Στην πραγματικότητα, εκείνη την ώρα, ακολουθούσα μια λεοπάρδαλη που εξαφανίστηκε στους θάμνους. Καθώς περίμενα και περίμενα, μια καμηλοπάρδαλη εμφανίστηκε να τρέχει ακολουθούμενη από αυτά τα δύο λιοντάρια».

kmlmlio4