Λατρεύεις τον ήλιο, το κελάηδημα των πουλιών και τα ανθισμένα λουλούδια; Αν νιώθεις ότι με το «άνοιγμα» του καιρού αλλάζει και η διάθεσή σου, η άνοιξη πρέπει να είναι μία από τις αγαπημένες σου εποχές. Οι φωτεινές ώρες της ημέρας αυξάνονται και μπορείς, επιτέλους, να απολαύσεις μερικές στιγμές χαλάρωσης στο μπαλκόνι σου. Όπως είναι φυσικό, ο χειμώνας έχει αφήσει τα σημάδια του στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου. Μερικές άδειες γλάστρες, μαραμένα άνθη και λερωμένοι τοίχοι φυσικά δεν συνθέτουν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για να ηρεμήσεις. Ακόμη και αν μένεις στο κέντρο της πολύβουης Αθήνας, όμως, μπορείς πάντα να χτίσεις τον πράσινο παράδεισο σου, με λίγη φαντασία! Θέλεις να διαμορφώσεις μία μικρή όαση στο κέντρο της πόλης και να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε σημείο συνάντησης για όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Οι κηπουροί του Douleutaras.gr μοιράζονται μαζί μας μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις, έξυπνα και οικονομικά!

Καθάρισε τους τοίχους

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Προτού σπεύσεις να αλλάξεις το χρώμα ενός τοίχου για να αποκτήσει λάμψη, βεβαιώσου ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις το ίδιο αποτέλεσμα με ένα καλό καθάρισμα. Ακόμη και τα ομορφότερα διακοσμητικά στοιχεία είναι αδύνατο να αναδειχθούν σε ένα βρώμικο τοίχο. Καθάρισε τον, λοιπόν, σε βάθος προτού προχωρήσεις στα επόμενα βήματα.

«Παίξε» με το πράσινο

Η αλήθεια είναι ότι τα αναρριχώμενα φυτά μπορούν να εξελιχθούν σε μπελά, αν δεν τα περιποιείσαι τακτικά. Στη περίπτωση που δεν θέλεις να αποκτήσεις ακόμη ένα μικρό βάρος στην καθημερινή σου ζωή, μπορείς να προτιμήσεις μία πιο εύκολη λύση. Επένδυσε σε ένα ξύλινο πάνελ και «στόλισε» το με πολύχρωμα γλαστράκια. Γεράνια, πετούνιες, πανσέδες και μενεξέδες είναι λίγες από τις ομορφότερες ανοιξιάτικες επιλογές για μετατρέψεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου σε μία πράσινη όαση στο κέντρο της πόλης!

Παλέτες, ο καλύτερος σύμμαχος στο DIY

Οι ξύλινες παλέτες έχουν γίνει ο καλύτερος φίλος των λάτρεων του DIY. Το κόστος τους είναι πολύ μικρό έως μηδαμινό. Με ελάχιστες τροποποιήσεις, όπως ένα απλό βάψιμο, μπορούν να μετατραπούν σε ένα υπέροχο αυτοσχέδιο τραπέζι ή ακόμη και σε ένα ολόκληρο σαλόνι. Κάνε έρευνα αγοράς για μεγάλες μαξιλάρες και βρες το αγαπημένο σου σχέδιο για να το τοποθετήσεις επάνω από τις ξύλινες παλέτες. Αν το εξωτερικό σαλόνι του σπιτιού σου βρίσκεται σε άριστη κατάσταση μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παλέτες για να δημιουργήσεις φανταστικές θήκες για γλαστράκια.

Κρυφός φωτισμός και κρεμαστά φαναράκια

Ο κρυφός φωτισμός αποτελεί μία από τις κορυφαίες σύγχρονες τάσεις για όλο το σπίτι. Μπορεί να είναι πιο δημοφιλής για τη θέση του στο σαλόνι αλλά δεν παύει να αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, από πρακτικής και αισθητικής απόψεως και για τους εξωτερικούς χώρους. Αν αναζητάς μια πιο οικονομική λύση για το μπαλκόνι σου, μπορείς να κρεμάσεις όμορφα κρεμαστά φανάρια και να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα βγαλμένη από παραμύθι. Η πεποίθηση ότι η ανανέωση ενός χώρου απαιτεί πολλά χρήματα δεν είναι παρά μόνο ένας μύθος. Βάλε φαντασία & σχεδίασε το μπαλκόνι των ονείρων σου, έξυπνα και οικονομικά!