Ο εικονιζόμενος Smokey θέτει τους δικούς του όρους για να ακούσει τον φροντιστή του και τις οδηγίες του. Και βασικά ο όρος είναι ένας: τα χάδια.

Το πανέμορφο λιοντάρι καταγράφηκε στο Glen Garriff Conservation Park της Νότιας Αφρικής μαζί με τον φροντιστή του, τον Mike. Όταν ο Smokey στυλώνει τα πόδια, ο Mike ξέρει πως μόνο με μία κίνηση μπορεί να τον κάνει να προχωρήσει: να τον χαϊδέψει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του καταφυγίου, ο Smokey ακολουθεί το ίδιο τελετουργικό κάθε μέρα. «Κάθε απόγευμα η πόρτα από τον χώρο όπου ζει ο Smokey προς τον δρόμο που περνά μπροστά ανοίγει ώστε το λιοντάρι να μπαίνει και να βγαίνει όπως και όποτε θέλει. Κάθε πρωί που ο Mike έρχεται στη δουλειά, γίνεται όλη αυτή η διαδικασία για να τον ξαναβάλει στον χώρο ώστε ο δρόμος να χρησιμοποιηθεί από τα οχήματα. Πιστεύουμε πως ο Smokey επίτηδες καθυστερεί αυτή τη διαδικασία για να λάβει ακόμα περισσότερη προσοχή από τον Mike, τον οποίο υπεραγαπά. Είναι άλλωστε ένα μεγάλο αιλουροειδές και όλοι ξέρουμε πως οι γάτες τα θέλουν όλα με τον δικό τους τρόπο».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Glen Garriff φιλοξενεί 80 λιοντάρια και έχει στόχο να ενισχύσει τη μελέτη και κατανόηση του είδους αλλά και να προστατεύσει τη δεξαμενή γονιδίων του αφρικανικού λιονταριού. Τα λιοντάρια εκτρέφονται από οκτώ οικογένειες του είδους για να μην ασθενούν.

«Αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας καθώς μας επιτρέπει να ζούμε πολύ κοντά με τον ανώτερο θηρευτή στον κόσμο. Παρακολουθούμε και καταγράφουμε τη συμπεριφορά τους, όλη τη νύχτα ακούμε τους βρυχηθμούς τους, είναι καταπληκτικό» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του καταφυγίου.

lion1 lion3 lion5 lion2 lion4

 

https://www.youtube.com/watch?v=zQRWRORGr98