Οι επιστήμονες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα συγκεντρωθούν στην περιοχή Kemerova της Σιβηρίας για να κυνηγήσουν Yeti, μιας και οι μαρτυρίες για υποτιθέμενες θεάσεις του θρυλικού πλάσματος τριπλασιάστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια στην περιοχή.

Επιστήμονες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σουηδία, την Εσθονία, τη Μογγολία και την Κίνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν στοιχεία από τα πλάσματα – η ύπαρξη των οποίων δεν έχει ποτέ αποδειχθεί – σε μια διάσκεψη αργότερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό της «Voice of Russia».

Οι εικαζόμενες θεάσεις των Yetis στο Κεμέροβο και τη γειτονική περιοχή Αλτάι, περίπου 1.988 μίλια (3.200 χιλιόμετρα) ανατολικά της Μόσχας, έχουν αυξηθεί έως και τρεις φορές σε σύγκριση με πριν από 20 χρόνια, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι ο τωρινός πληθυσμός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αρκετές δεκάδες.

Άλλες αποδείξεις για την ύπαρξη του πλάσματος, όπως καλύβες βασικού σχεδιασμού από κλαδιά και ίχνη μέχρι και 35 εκατοστά έχουν βρεθεί στην περιοχή.

Μια ομάδα επιστημόνων από το συνέδριο θα αποσταλεί προς αναζήτηση στα βουνά της περιοχής για να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία και να προσπαθήσει να εντοπίσει ένα Yeti.

Θα είναι η πρώτη αποστολή του είδους της από το 1958, όταν επιστήμονες από τη Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών σάρωσαν την Δυτική Σιβηρία προσπαθώντας να πιάσουν ένα Yeti.

Ο Igor Burtsev, ο οποίος είναι επικεφαλής του Διεθνές Κέντρο Hominology, είπε, «Όταν ο Homo sapiens ξεκίνησε την οίκηση του κόσμου, εξόντωσε τον πλησιέστερο στο είδος του, Homo neanderthalensis. Μερικοί από τους Νεάντερταλ, όμως, μπορεί να έχουν επιζήσει μέχρι και σήμερα σε ορισμένες ορεινές δασώδεις οικοτόπους που είναι λίγο πολύ εκτός των ορίων των μας».
Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε, ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν τέτοιες προσπάθειες με χιούμορ κατακλύζοντας το Διαδίκτυο με βιντεάκια όπως το παρακάτω. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: proho.gr