Η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και οι εικόνες από εκεί είναι εντυπωσιακές και γαληνεύουν.

kremasto1

Η λίμνη των Κρεμαστών με τα φιόρδ που δημιουργούνται και τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια, μαγεύουν τον επισκέπτη. Τον κάνουν να νομίζει δε, πολλές φορές, ότι βρίσκεται σε έναν προορισμό έξω από την Ελλάδα.

kremasto2

Υπάρχουν επίσης διάφορες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς φτάνοντας στη λίμνη και να τις εξερευνήσει. Σίγουρα αξίζει να φτάσετε στην περιοχή τον χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι έχει τη δική του γοητεία.

kremasto3

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η διαδρομή προς τη λίμνη που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και περίπου 55 από το Καρπενήσι. Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.

kremasto4

Πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως την ομορφότερη τεχνητή και όχι μόνο λίμνη της Ελλάδας. Ολόκληρη βέβαια η περιοχή είναι γεμάτη ομορφιές που αξίζει να γνωρίσετε και να περάσετε εκεί μερικές μέρες χαλάρωσης και ηρεμίας.

kremasto5

Όπως λένε όσοι την επισκέπτονται σε κάποια σημεία τα νερά της είναι τόσο όμορφα, που γίνονται μπλε και γαλάζια και θυμίζουν θάλασσα.

Η θέση «Τσαγκαράλωνα», κοντά στα Φιδάκια Ευρυτανίας, προσφέρει μαγευτική θέα στη λίμνη Κρεμαστών και τη γέφυρα Επισκοπής. Εξίσου όμορφη είναι η θέα στη λίμνη Κρεμαστών, τόσο από την Επισκοπή Ευρυτανίας όσο και από το Τριπόταμο.

kremasto6

Εξάλλου, η λίμνη Κρεμαστών προσφέρεται για όμορφες διαδρομές με κανό – καγιάκ, που επιτρέπουν στους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού να ανακαλύψουν τις κρυμμένες ομορφιές της.