Αυτές είναι οι σπαρακτικές στιγμές ενός ελέφαντα λίγο πριν φύγει από τη ζωή καθώς όντας εξαθλιωμένος πεθαίνει στην Ινδονησία, σε έναν από τους λεγόμενους «ζωολογικούς κήπους του θανάτου».

Ξαπλωμένη στο πάτωμα με αλυσίδες τυλιγμένες γύρω από τα πόδια της, η Yani είναι ένας ελέφαντας που πέθανε κάτω από άθλιες συνθήκες, στο ζωολογικό κήπο Bandung στη Δυτική Ιάβα.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου μετέφεραν τον θηλυκό ελέφαντα από το βρώμικο, σκουριασμένο κλουβί όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των ημερών από τότε που αρρώστησε την περασμένη εβδομάδα. Όμως, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror που δημοσιεύει τις φωτογραφίες, παρά τις προσπάθειες για να σωθεί το άτυχο ζώο, η Yani, που φαίνεται κατάκοπη με μεγάλες πληγές να καλύπτουν το σώμα της, έχασε τον αγώνα της για τη ζωή και αυτές οι εικόνες δείχνουν τις τελευταίες δακρυσμένες στιγμές της.

elafarst2

Χωρίς να τη δει κτηνίατρος για έναν ολόκληρο χρόνο, ο θηλυκός ελέφαντας δεν είχε πολλές πιθανότητες επιβίωσης απέναντι στην ασθένειά του.

elafarst3

Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το συμβάν αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστή. Οι φύλακες στο ζωολογικό κήπο επέμειναν ότι έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν, παρέχοντας στο ζώο φάρμακα και εξετάσεις από κτηνίατρο. Ωστόσο οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων απέκλεισαν το ζωολογικό κήπο, που χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους ως ο πιο θλιβερός ζωολογικός κήπος που έχει υπάρξει ποτέ, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι τα κλουβιά και οι χώροι που μένουν τα ζώα είναι κακοσυντηρημένα, βρώμικα και άβολα γι΄αυτά. Ο δήμαρχος της περιοχής επισκέφθηκε το ζώο λίγο πριν πεθάνει και εξέφρασε την οργή του αναφέροντας ότι αν δεν έχουν τον προϋπολογισμό για τη διαχείριση του ζωολογικού κήπου θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη.

elafarst4

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει αίτημα για να καθαριστεί ο ζωολογικός κήπος και να βελτιωθούν οι συνθήκες για τα ζώα.

elafarst1