Μία 50χρονη ελεφαντίνα, που ζει στην Ταϊλάνδη, που είχε χάσει το αριστερό μπροστινό πόδι της πριν από μερικά χρόνια, μπορεί να σταθεί και πάλι χάρη σε ένα προσθετικό άκρο που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτή.

Η ελεφαντίνα, που ακούει στο όνομα Motola, έχασε σε ατύχημα το πόδι της πατώντας πάνω σε μία νάρκη, ενθύμιο από τις συνεχείς συγκρούσεις που σημειώνονται κατά μήκος των συνόρων Ταϋλάνδης με Μιανμάρ. Εκείνη την περίοδο την χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά κορμών, ενώ η ίδια την τροφή την αναζητούσε στο δάσος, όπου και σημειώθηκε το ατύχημα.

Οι ιδιοκτήτες της προσπάθησαν να διασώσουν το πόδι της, αλλά τελικά αναγκάστηκαν να την ακρωτηριάσουν. Και δεν ήταν μέχρι το 2006, που κατάφερε να «αποκτήσει» το πρώτο τεχνητό πόδι της, το οποίο ήταν προσωρινό έως ότου συνηθίσει να περπατάει με το νέο μέλος. Το 2009 πια, αντικαταστάθηκε με ένα πιο μόνιμο προσθετικό άκρο.

Επειδή τα προσθετικά άκρα, πρέπει να αλλάζουν ανάλογα με τις αλλαγές του βάρους, η ελεφαντίνα που δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει σταθερό το βάρος της, έχει κιόλας αλλάξει τρία.