Με δεδομένο πως οι καρχαρίες είναι από τους πιο επικίνδυνους θηρευτές του πλανήτη, η ιδέα του να κολυμπά κανείς μαζί τους σε πολλούς θα προκαλούσε τρόμο.

Όχι όμως στον φωτογράφο Matt Draper, για τον οποίο η εμπειρία είναι κάθε άλλο παρά τρομακτική: τη θεωρεί εξαιρετικά χαλαρωτική και χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του στη φωτογραφία για να αναδείξει τη μεγαλοπρέπεια των καρχαριών αλλά και άλλων θαλάσσιων πλασμάτων.

Οι φωτογραφίες του είναι καταπληκτικές και το πιο ενδιαφέρον είναι πως άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία μόλις πριν από δύο χρόνια και δεν χρησιμοποιεί καταδυτικό εξοπλισμό.

Το 2014 ο Νεοζηλανδός αποφάσισε να αφήσει πίσω το ξυλουργείο του και να επικεντρωθεί στην καταγραφή του συναρπαστικού υποβρύχιου κόσμου που βρίσκεται μια ανάσα από την πόρτα του- στο Byron Bay της Αυστραλίας- και άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Οι φωτογραφίες του έχουν προσελκύσει 70.000 followers στο  Instagram.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με συνάρπαζε ο ωκεανός. Πάντα ήθελα να βγάζω φωτογραφίες που αναδείκνυαν κάποιο συναίσθημα», λέει ο 30χρονος στη Daily Mail.

«Λατρεύω την ησυχία κάτω από το νερό. Το να αλληλεπιδράς με τόσο μεγάλους, άγριους θηρευτές χωρίς κανένα ήχο είναι μια μοναδική εμπειρία», προσθέτει.

marine9 marine8 marine7 marine6 marine5 marine4 marine3 marine2 marine1