Μια νύχτα σε ένα δεντρόσπιτο δεν αποτελεί μόνο ένα παιδικό όνειρο καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να ζήσουν μια βραδιά κυριολεκτικά μέσα στη φύση, σε ένα εναλλακτικό κατάλυμα.

Η Daily Mail παρουσιάζει μερικά πολυτελή δεντρόσπιτα σε όλο τον κόσμο, που κάνουν τη διαμονή σε αυτά, μια ξεχωριστή εμπειρία.

Δείτε τη λίστα…

1. Watamu Guest House, Watamu, Κένυα

1 1_2 1_1

Το δεντρόσπιτο Watamu βρίσκεται φτιαγμένο πάνω σε ψηλά δέντρα και σχεδιασμένο σαν βγαλμένο από παραμύθι, έχει πολλά τμήματα με ψηφιδωτό γυαλί και πανοραμική θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Έχει τρία υπνοδωμάτια τα οποία όλα διαθέτουν δικό τους μπάνιο και οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν ακόμη και με πλήρη διατροφή ώστε να μην έχουν άγχος για τίποτε. Οι τιμές γι΄ αυτό το παραδεισένιο κατάλυμα έρχονται από 253 λίρες τη βραδιά.

2. Buckland, Ατλάντα, ΗΠΑ

2 2_2 2_1

Ένα ρομαντικό δεντρόσπιτο με ονειρικές γέφυρες και φωτάκια είναι το ιδανικό κατάλυμα για τους ονειροπόλους και όσους αγαπούν τα παραμύθια. Βρίσκεται σε ένα παρθένο δάσος στην «καρδιά» της Ατλάντα και η διανυκτέρευση κοστίζει περίπου 255 λίρες παρέχοντας και Wi-Fi. Ανάμεσα στα κλαδιά ενός 150 ετών δέντρου το δεντρόσπιτο έχει τρία ξεχωριστά δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες και φωτάκια να κρέμονται σε αυτές.

3. Keemala, Ταϊλάνδη

3_1 3_2 3

Το Keemala αποτελεί την επιτομή της ηρεμίας. Το ξενοδοχείο είναι ένα μικρό κέντρο ευεξίας στο δάσος έξω από το χωριό και την παραλία της Kamala και άνοιξε το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Ανάμεσα στα δέντρα, τα ρυάκια και τους καταρράκτες, το γαλήνιο μέρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για την απόλυτη χαλάρωση και το κάθε ένα από τα 38 καταλύματα έχει τη δική του ιδιωτική πισίνα.

4. Treehouse Point, Ουάσιγκτον

4_1 4

Το TreeHouse Point στην Ουάσιγκτον αποτελεί μια διαφορετική εναλλακτική απόδραση στη φύση. Αυτό το ειδυλλιακό μέρος κατασκευάστηκε το 2006 και διαθέτει μια σειρά επιλογών από δεντρόσπιτα με το μεγαλύτερο να διαθέτει δερμάτινες καρέκλες για ανάγνωση, ένα queen-size κρεβάτι και δύο μονά, με χειροποίητα παπλώματα, ένα γραφείο, βιβλιοθήκες και μεγάλες αιώρες, όλα για περίπου 234 λίρες ανά νύχτα.

5. Free Spirit Spheres, Βανκούβερ, Καναδάς

5_1 5

Αυτά τα σφαιρικά δεντρόσπιτα στο Βανκούβερ αποτελούν μια μοναδική εμπειρία για τον καθένα παρόλο που ο επισκέπτης μπορεί να κουνιέται ελαφρά την ώρα που κοιμάται όταν φυσάει. Οι τιμές ξεκινούν από 84 λίρες τη νύχτα στο μικρότερο από τα τέσσερα.

6. Lion Sands Game Reserve, Νότια Αφρική

6 6_2 6_1

Αυτές οι εκπληκτικές εικόνες δείχνουν πώς ένα ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο επιτρέπει στους επισκέπτες του να απολαύσουν την άγρια φύση κοντά στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με ένα κρεβάτι με θέα στον ουρανό και άλλες πολυτέλειες. Το ξενοδοχείο υπόσχεται επίσης ότι κοιτάζοντας τον ουρανό μπορείς να δεις τόσα αστέρια να πέφτουν ώστε δεν προλαβαίνεις να τα μετρήσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 590 λίρες ανά διανυκτέρευση.

7. Châteaux dans les Arbres, Γαλλία

7_1 7_2 7

Πρόκειται όπως λέει και το όνομά του για ένα κάστρο στα δέντρα. Η περιοχή Dordogne της Γαλλίας είναι γνωστή για τα κλασικά κάστρα της αλλά αυτό είναι διαφορετικό και αρκετά εντυπωσιακό. Σκαρφαλωμένο ανάμεσα στα κλαδιά σε μια αγροτική τοποθεσία είναι ένα μοναδικό δεντρόσπιτο με τέσσερις παραμυθένιους πυργίσκους, όλους χτισμένους από ξύλο. Στη βεράντα υπάρχει επίσης ένα ζεστό μπάνιο για δύο και το κατάλυμα διαθέτει ακόμη και προσωπικό σεφ.