Η σημαντική μείωση των υδάτινων αποθεμάτων του νομού βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ).

Ο περιφερειάρχης της Κρήτης και πρόεδρος του Οργανισμού, Αθανάσιος Καρούντζος, εισηγήθηκε την άμεση σύγκληση του νομαρχιακού συμβουλίου, προκειμένου να επικυρωθεί η πρότασή του για κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη για άμεση αξιοποίηση των πηγών του Στύλου, δεδομένου ότι σημαντικές ποσότητες νερού «χάνονται» στη θάλασσα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, με δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες να καταγγέλλουν παράνομες αντλήσεις νερού από τις πηγές που διαχειρίζεται ο ΟΑΔΥΚ. Ο κ. Καρούντζος προειδοποίησε ότι «η νομιμότητα είναι για όλους».

Την ερχόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης μαζί με το νομάρχη Χανίων και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΔΥΚ θα επισκεφτούν τις πηγές του Στύλου, προκειμένου να δουν από κοντά το επίπεδο των αποθεμάτων νερού και να αποφασίσουν για το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται.