Ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο με μπλε φάλαινες όπως δεν τις βλέπουμε συνήθως κατέγραψε ένα drone.

Μια ομάδα ακτιβιστών κατά της φαλαινοθηρίας μοιράστηκε το σπάνιο βίντεο τραβηγμένο από drone το οποίο δείχνει μια μαμά μπλε φάλαινα να καλυμπά μαζί με το μικρό της.

Το MV Steve Irwin έψαχνε για τους λαθροκυνηγούς στα τέλη Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Παγόψαρο 2015-16», όταν το πλοίο βρέθηκε πολύ κοντά στα μεγάλα θηλαστικά. Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του πλοίου στο Facebook, «το πλοίο… συνάντησε το ζευγάρι ενώ ασχολιόταν με την έρευνα για την παράνομη δραστηριότητα στην ανοικτή θάλασσα».

Τα μέλη του πληρώματος «σήκωσαν» ένα drone ψηλά στον αέρα για να καταγράψει τις εικόνες και το βίντεο είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Οι μπλε φάλαινες σύμφωνα με το National Geographic μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 30 μέτρα σε μήκος και σε βάρος ακόμη και τους 200 τόνους.

«Το να εντοπίζεις μια μπλε φάλαινα από το κατάστρωμα του Steve Irwin είναι σίγουρα συγκινητικό, αλλά το να είσαι σε θέση να κινηματογραφήσεις τα μεγαλύτερα ζώα του πλανήτη από τον αέρα, προκαλεί πραγματικά δέος», δήλωσε ο Gavin Garrison, χειριστής του μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) και μέλος του πληρώματος.

Οι εικόνες είναι πράγματι συγκλονιστικές και δείχνουν το μεγαλείο της φύσης. Όπως είναι λογικό το βίντεο συγκέντρωσε χιλιάδες likes και σχόλια συγχαρητηρίων προς όσους καταγράφουν τόσο όμορφες και σπάνιες εικόνες.

Δείτε το βίντεο…