Κάθεται στη γωνία του δωματίου, με το πρόσωπο κολλημένο στον τοίχο, αναζητώντας σε αυτόν ασφάλεια. Η εικονιζόμενη Cara ήταν ένα σκυλί τόσο κακοποιημένο, με τόση σκληρότητα και επί τόσα χρόνια που όταν την έσωσαν δεν τολμούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να «χωθεί» στη γωνία και να κοιτά τον τοίχο.

ksulakos1 ksulakos2 ksulakos3 ksulakos4

Στο βίντεο, που δημοσιοποίησε η ιρλανδική οργάνωση PAWS Animal Rescue, η εικόνα της Cara προκαλεί θλίψη, καθώς το σκυλί δεν γυρίζει ούτε το κεφάλι του προς την πλευρά που το φωνάζουν.

Παρότι υπάρχουν παθήσεις που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές στα σκυλιά, ο κτηνίατρος που εξέτασε την Cara αποφάνθηκε πως είχε απλώς υποστεί νευρική κατάρρευση και ήταν πολύ τρομοκρατημένη για να στραφεί προς την πηγή του ήχου.

Οι άνθρωποι που την έσωσαν φοβούνται πως το άτυχο σκυλί υπέφερε για χρόνια ανείπωτη κακοποίηση που την άφησε σε τέτοια κατάσταση.

Λίγο μετά την πρώτη δημοσίευση του βίντεο, τον περασμένο Ιούλιο, η οργάνωση ανακοίνωσε πως η Cara τα πήγαινε καλύτερα και ανέβασε μια φωτογραφία της που επιτέλους τολμούσε να κοιτάξει τη φωτογραφική μηχανή.

ksulakos5

Αργότερα το σκυλί βρήκε καινούριο σπίτι με τους Michael και Theresa McGrath.

Το νέο βίντεο που ανέβασε η οργάνωση αποδεικνύει τι θαύμα μπορούν να κάνουν η κατανόηση, η φροντίδα και η αγάπη: η Cara όχι απλώς δεν φοβάται πια αλλά επικοινωνεί με ένα άλλο σκυλί, γαβγίζοντας και γρυλίζοντας, πριν αρχίσουν να αλυχτούν και τα δύο μαζί.

ksulakos6