«Μερικοί πελάτες μας δεν μπορούν να κρατήσουν τα ζώα τους ή δεν επιστρέφουν για να τα πάρουν μετά από μια εγχείρηση, για παράδειγμα. Είναι αρκετά δελεαστικό να τα πάρεις σπίτι ”για λίγο διάστημα”, γι’ αυτό άλλωστε πολλοί κτηνίατροι καταλήγουν να έχουν πολλά ζώα τραυματισμένα».

«Πριν ρωτήσετε το παραμικρό, μάθετε πως ναι έχουμε βάλει τα χέρια μας στα απόκρυφα μιας αγελάδας…», λένε οι κτηνίατροι που φιλοξενεί ο ιστότοπος buzzfeed.com. «Είναι μέρος της εκπαίδευσής μας, το κάνουμε και σε μικρότερα ζώα, και ναι είναι μια αλλόκοτη αίσθηση. Επιπλέον, μπορείς εύκολα να τραυματιστείς αν η αγελάδα κάνει μια απότομη κίνηση και να σε κλωτσήσει…», λέει μια κτηνίατρος στο μπλογκ που φιλοξενεί μαρτυρίες κτηνιάτρων για το τι καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

brasudaj2

«Μπορείτε να στειρώσετε τη σκυλίτσα μου αντί να την ευνουχίσετε; Είναι πιο φτηνό», μου είχε πει μια πελάτισσα για να λάβει την απάντηση: «αν το θηλυκό σκυλί σας έχει όρχεις, τότε όχι δε γίνεται να ευνουχιστεί. Πολλές φορές με ρωτάνε αν χρειάζεται να φέρουν μαζί και το ζώο τους στο ραντεβού».

brasudaj3

«Η θανάτωση ζώων, είναι κάτι που πάντα μας δυσκολεύει. Πενθούμε για κάθε ζώο που χάνουμε. Φυσικά δεν είναι μέρος της οικογένειάς μας, αλλά όταν γνωρίζουμε ένα ζώο, αυτό και τον ιδιοκτήτη του, μας πονάει πολύ η απώλειά του».

«Οι ιδιοκτήτες σκυλιών πρέπει να ξέρουν ότι η μυρωδιά του πρωκτού τους μας προκαλεί δυσοσμία. Έχουμε κάνει αρκετή πρακτική για να μη προσποιούμαστε ότι δε μας ενοχλεί. Λυπηθείτε μας…»

«Όταν φέρνετε τα ανήσυχα κατοικίδιά σας στο ιατρείο για να τους εξετάσουμε τα δόντια ή να τους πάρουμε αίμα να ξέρετε ότι συχνά καταλήγουμε, το λιγότερο, με γδαρσίματα. Το έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν είναι κάτι διασκεδαστικό».

brasudaj6

«Το να ταΐζετε το ζώο σας υπερβολικά, δεν είναι αγάπη. Αν είχαμε ένα δολάριο για κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης μας λέει ότι αν σταματήσει τις λιχουδιές τότε το ζωάκι του θα νομίζει πως δεν το αγαπά, τότε θα είχαμε σταματήσει να χρεώνουμε»

«Συχνά μας ζητάνε να θανατώσουμε υγιέστατα ζώα γιατί οι ιδιοκτήτες θα πάνε διακοπές – αν και συχνά κρύβουν τον πραγματικό λόγο. Υπάρχει διαφορά από την ευθανασία και τη δολοφονία…»brasudaj7brasudaj4 brasudaj5 brasudaj8 brasudaj9 brasudaj10 brasudaj11 brasudaj12 brasudaj13