Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (ίσως οι περισσότεροι) που δεν βρίσκουν χαριτωμένα τα φίδια και ίσα-ίσα τα φοβούνται ή τα σιχαίνονται. Κάποιοι μάλιστα ανατριχιάζουν και μόνο στο άκουσμά τους. Ωστόσο, αυτό το βίντεο με το νεογέννητο φίδι έχει «κλέψει» τις καρδιές πολλών χρηστών του διαδικτύου.

Το Πάρκο Ερπετών στην Αυστραλία δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων με ένα από τα νεότερα μικροσκοπικά ερπετά του. Το μικρό φίδι ανήκει στην οικογένεια των “βασιλιάδων” καφέ φιδιών και στο βίντεο απαθανατίζεται την στιγμή που παίρνει την πρώτη του ανάσα μόλις βγαίνει από το αυγό του και είναι πράγματι συγκλονιστική.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τον Billy Collett, υπεύθυνο στο Πάρκο, δείχνει το μικροσκοπικό ερπετό στις πρώτες του στιγμές να μοιάζει σαν να χασμουριέται και είναι πράγματι πολύ τρυφερό. Η σελίδα του Πάρκου γέμισε με μηνύματα και σχόλια για το πόσο γλυκό και συμπαθητικό είναι το μικρό νεογέννητο φίδι ενώ έκαναν και χιλιάδες κοινοποιήσεις το βίντεο. Μάλιστα ανάμεσα στα σχόλια είναι και μερικά όπως «Σιχαίνομαι τα φίδια αλλά αυτό μοιάζει με ένα αβοήθητο πλάσμα.» Η αλήθεια βέβαια είναι πως τα «βασιλικά» καφέ φίδια δεν είναι τόσο γλυκά και τρυφερά όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο καθώς εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα δηλητηριώδη φίδια του κόσμου. Είναι άκρως επικίνδυνο, καμία σχέση δηλαδή με το νεογνό που βλέπουμε στο βίντεο και ζει σε λιβάδια και θαμνώδεις περιοχές. Συναντάται σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Αυστραλίας. Το κύριο συστατικό της διατροφής τους είναι οι σαύρες, τα πουλιά, τα μικρά θηλαστικά και τα βατράχια, ακόμη και άλλα φίδια!

Μέχρι να μεγαλώσει βέβαια εμείς μπορούμε να το θυμόμαστε σε αυτή την ήρεμη και αγνή κατάσταση. Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο Facebook…