Το Keukenhof, γνωστό επίσης και ως ο Κήπος της Ευρώπης, είναι πραγματικά ένα παραδεισένιο μέρος. Βρίσκεται στην Ολλανδία, κοντά στο Lisse, νότια του Χάρλεμ και νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ και αποτελεί δικαίως ένα πολύ όμορφο αξιοθέατο. Πρόκειται για μια Έκθεση με λουλούδια για την οποία οι Ολλανδοί είναι πολύ περήφανοι.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Keukenhof, στο πάρκο φυτεύονται περίπου 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών κάθε χρόνο σε μια πολύ μεγάλη έκταση. Όταν ανθίζουν το φαινόμενο είναι πραγματικά μοναδικό και παραμυθένιο!

Το πάρκο Keukenhof είναι ανοιχτό κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου και η καλύτερη εποχή για να δείτε τα εκατομμύρια λουλουδία είναι γύρω στα μέσα Απριλίου, ανάλογα βέβαια με τις καιρικές συνθήκες.

Ο κήπος ιδρύθηκε το 1949 από τον τότε δήμαρχο της πόλης Lisse και άνοιξε τις πόρτες του το 1950. Τον πρώτο κιόλας χρόνο σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του επισκέφτηκαν το πάρκο 236.000 άνθρωποι ενώ πλέον δέχεται πάνω από 1.000.000 κόσμο με το 2015 να είναι χρονιά-ρεκόρ με 1.175.000 επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 66 χρόνων το Keukenhof έχει εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως γνωστό αξιοθέατο. Η αρχική ιδέα ήταν να παρουσιάζεται κάθε χρόνο μια έκθεση λουλουδιών, όπου οι καλλιεργητές από όλη την Ολλανδία και την Ευρώπη θα μπορούσαν να αναδείξουν τα υβρίδια τους και μέσω αυτού να βοηθηθεί και η ολλανδική εξαγωγική βιομηχανία, καθώς η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των λουλουδιών στον κόσμο.

Στο τεράστιο αυτό πάρκο υπάρχει μια ποικιλία με διάφορα στυλ κήπων και αν κάποιος περιμένει να δει μόνο τα 800 (!) είδη τουλίπας κάνει λάθος. Μάλιστα πολύ περισσότερες τουλίπες υπάρχουν τριγύρω σε ιδιόκτητα οικόπεδα που δεν περιλαμβάνονται στον μεγάλο λουλουδόκηπο.

Περισσότερες από επτά εκατομμύρια τουλίπες, νάρκισσοι και υάκινθοι γεμίζουν τα πάνω από 79 στρέμματα του πάρκου με χρώματα και αρώματα σε ένα μοναδικό σκηνικό. Σε ένα διάστημα οκτώ-εννιά εβδομάδων το Keukenhof δείχνει τι έχει να προσφέρει ο ολλανδικός τομέας της ανθοκομίας με τους εκατοντάδες καλλιεργητές να παρουσιάζουν τις μεγάλες ποικιλίες λουλουδιών τους, ενώ για όσους επισκέπτες που δεν είναι επαγγελματίες είναι μια μοναδική βόλτα σε έναν «λουλουδόκοσμο». Ο υπεύθυνος σχεδίασης του κήπου δημιουργεί έναν ειδικό σχεδιασμό για κάθε έναν από τους εκθέτες αφού συζητήσουν για τα χρώματα, το ύψος και τους χρόνους ανθοφορίας για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Για το 2016 ο μεγάλος κήπος αναμένεται να είναι ανοιχτός από 24 Μαρτίου έως τις 16 Μαΐου φυσικά με το ανάλογο εισιτήριο!

Δείτε τις πραγματικά ονειρικές εικόνες…

khposollandia1 khposollandia2 khposollandia3 khposollandia5 khposollandia6 khposollandia7 khposollandia8 khposollandia9