Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων των ΗΠΑ έβαλε αγγελία αναζητώντας φωτογράφο πλήρους απασχόλησης να αποτυπώσει στο φακό του τα εντυπωσιακά τοπία της χώρας – με μισθό που θα φτάνει τα 99.000 δολάρια για τον κατάλληλο για τη θέση.

Ο υποψήφιος θα έχει την ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του στον κόσμο καθώς καλείται να κάνει επαγγελματικές λήψεις και εκτυπώσεις «με σκοπό να εκτεθούν και να δημοσιευτούν».

TOPIO2

Η αγγελία στην ιστοσελίδα  USAJOBS τονίζει πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό για ασπρόμαυρες φωτογραφίες, παρόμοιου στιλ με αυτό του καταξιωμένου φωτογράφου Ansel Adams.

TOPIO3

Οι φημισμένες φωτογραφίες του από την αμερικανική Δύση και ειδικά το Yosemite National Park έχουν χρησιμοποιηθεί σε ημερολόγια, αφίσες και βιβλία.TOPIO6

Παράλληλα με την υιοθέτηση αυτού του στιλ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τη δουλειά μέσα σε εργαστήριο με τα χημικά που χρησιμοποιούνται στη φωτογραφία.

Πολλές μέρες θα περιλαμβάνουν τη μεταφορά βαρύ εξοπλισμού μέσα από ορεινά μέρη κι έτσι ο φωτογράφος θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί και με αυτές τις απαιτήσεις του ρόλου του.TOPIO5

Θα περνά χρόνο μακριά από το σπίτι του για ολονύχτιες μετακινήσεις σε εκπληκτικά μέρη- περίπου πέντε με δέκα νύχτες το μήνα.

Αν με όσα διαβάζετε έχετε ενθουσιαστεί, ακολουθεί και το «αγκάθι» της αγγελίας: οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοικοι ΗΠΑ.

TOPIO1

Η προθεσμία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου.

TOPIO4