Πολλές φορές ο ουρανός θυμίζει από μόνος του εντυπωσιακό έργο τέχνης κι εμείς κοντοστεκόμαστε και τον χαζεύουμε νιώθοντας άλλοτε δέος, άλλοτε χαλάρωση κι άλλοτε ταραχή με τα σχήματα και τα χρώματα που παίρνουν τα σύννεφα.

Ο φωτογράφος Seb Janiak από το Παρίσι βάζει λίγο παραπάνω «το χεράκι» του στις φωτογραφίες του ουρανού και συνδυάζοντας με επιμονή και κόπο εκατοντάδες εικόνες φτιάχνει ακόμα πιο εκπληκτικά σκηνικά του νεφοσκεπούς ουρανού.

Ο Janiak παίρνει πολλές λήψεις πολύ υψηλής ανάλυσης και στη συνέχεια τις «ενώνει» δημιουργώντας απίθανα αποτελέσματα.

Για κάθε μία από τις παρακάτω δημιουργίες ο φωτογράφος χρησιμοποίησε από 50 έως 200 μεμονωμένες φωτογραφίες και χρειάστηκε περίπου δύο μήνες.

Οι τελικές συνθέσεις είναι τόσο μεγάλες που κυμαίνονται από 8 έως 15 gigabytes.

Πριν αρχίσει να δουλεύει με τις φωτογραφίες ο καλλιτέχνης σκιτσάρει  σε ένα χαρτί το σχέδιο. Μετά αρχίζει να διαλέγει τις λήψεις των σύννεφων που ταιριάζουν στη συγκεκριμένη εικόνα.

«Λόγω της υψηλής ανάλυσης των πρωτότυπων λήψεων παίρνει καιρό, περίπου ένα μήνα, να επιλέξω τα σύννεφα που μου κάνουν, να τις επεξεργαστώ και να κόψω το κομμάτι που θέλω. Μετά χρειάζομαι άλλον ένα μήνα για να τις συνδυάσω», περιγράφει ο ίδιος.

Η συλλογή του τιτλοφορείται «Το Βασίλειο».

suneafsf1 suneafsf2 suneafsf3 suneafsf4 suneafsf5 suneafsf6 suneafsf7 suneafsf8 suneafsf9 suneafsf10