Ακόμα ένα βίντεο από τη γνωστή για το βασανισμό των δελφινιών πόλη Taiji της Ιαπωνίας προκαλεί οργή και θλίψη για την τύχη των υπέροχων θηλαστικών.

Το τράβηξε ο περιβαλλοντολόγος Ric O’Barry, ιδρυτής του The Dolphin Project, ο οποίος είχε εμφανιστεί και στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «The Cove», που είχε στρέψει την παγκόσμια προσοχή στην μικρή πόλη- κολαστήριο για τα δελφίνια.

Στο βίντεο φαίνεται ένα δελφίνι να παλεύει απεγνωσμένα για τη ζωή του και να πέφτει στα βράχια σε μια αγωνιώδη απόπειρα να σωθεί.

Παγιδευμένα από τα δίχτυα των κυνηγών, τα δελφίνια δεν έχουν καμία ελπίδα. Το νεαρό αρσενικό φαίνεται πολύ στρεσαρισμένο και αποπροσανατολισμένο, να κολυμπά στα βράχια.

«Δεν είναι πολιτισμός, δεν είναι παράδοση, οι Ιάπωνες ιστορικά ποτέ δεν έκαναν τέτοιου είδους βαρβαρότητες», αφηγείται ο O’Barry. «Αν μπω στο νερό και προσπαθήσω να βοηθήσω αυτό το δελφίνι θα συλληφθώ αμέσως, το μέρος είναι γεμάτο αστυνομία», συνεχίζει.

«Χτυπιέται πανικόβλητο στα βράχια, μου ραγίζει την καρδιά που δεν μπορώ να μπω στο νερό να το βοηθήσω…».

Το σχεδόν άψυχο σώμα του δελφινιού φαίνεται να επιπλέει στο νερό καθώς εκείνο δίνει την ύστατη μάχη. «Είναι φρικτό να το βλέπεις αυτό, είναι απίστευτα σκληρό», λέει ο O’Barry.

Στη συνέχεια πλησιάζουν ψαράδες που προσπαθούν να μεταφέρουν το δελφίνι, σπρώχνοντάς το και τραβώντας το από τα πτερύγια, σε πιο βαθιά νερά. Εκείνο όμως έχει πια παραδοθεί και αρχίζει να βουλιάζει, αδυνατώντας να επιπλεύσει άλλο. Θα πεθάνει αργά και βασανιστικά…

meema1 meema2 meema3 meema4