Την αντίθεσή της στην προοπτικής χρήσης «εναλλακτικών καυσίμων» από το εργοστάσιο τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» εξέφρασε με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησε σήμερα στο δήμο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης η αυτοδιοικητική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επί του σχετικού αιτήματος της βιομηχανίας, για την παραγωγή ενέργειας από καύσιμα που προέρχονται από απόβλητα, απορρίμματα κ.α. είχε γνωμοδοτήσει θετικά, κατά πλειοψηφία, το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στις 13 Ιουλίου. Ωστόσο, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, άλλων νομαρχιακών παρατάξεων, καθώς και των πλησιέστερων δήμων.

Στην αποψινή συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος του νέου δήμου Παύλου Μελά και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Σπυριδάκης και υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους της Δ. Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην καύση τέτοιων υλικών, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανόν να επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα των αρχών να ασκήσουν αποτελεσματικό έλεγχο, σε περίπτωση υιοθέτησης της συγκεκριμένης πρακτικής.

Το θέμα θα ξανασυζητηθεί αύριο το πρωί σε νέο έκτακτο νομαρχιακό συμβούλιο, με το ερώτημα της ανάκλησής της προηγούμενης έγκρισης του οργάνου και της επαναξιολόγησης του εγχειρήματος, αφού ληφθούν υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα, οι αντιδράσεις και οι ασφαλιστικές δικλείδες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης τεχνικής.