Τα βέλη από το όπλο ενός ειδικού δέχονται περίπου 500 άγρα άλογα που ζουν στη περιοχή Gelligaer της Νότιας Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα βέλη περιέχουν… αντισυλληπτικά ούτως ώστε να περιοριστεί η υπερβολική αύξηση του πληθυσμού τους, εξηγεί η Daily Mail.

Στόχος είναι να παραμένει σε περίπου αυτόν τον αριθμό το κοπάδι.

Μέχρι στιγμής ο Phil York από την οργάνωση Society for the Welfare of Horses and Ponies έχει «πυροβολήσει» 60 άλογα από απόσταση περίπου 45 μέτρων.

Η διαδικασία αυτή κοστίζει στην οργάνωση περίπου 75 ευρώ για κάθε άλογο και ο York λέει πως είναι το μόνο τέτοιο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη Βρετανία.

«Κάθε άλογο πρέπει να δεχθεί τα αντισυλληπτικά βέλη τρεις φορές σε διάστημα 6,5 μηνών για να υπάρχει αποτέλεσμα», εξηγεί ο 52χρονος. «Τα άλογα νιώθουν μόνο ένα τσίμπημα και ύστερα από λίγο το βέλος πέφτει. Αν τυχόν δεν πέσει φροντίζουμε εμείς για την αφαίρεσή του».

Πολλά από τα άλογα αυτά είναι αποτέλεσμα πολλών διασταυρώσεων και τα εγκαταλείπουν εκεί οι ιδιοκτήτες τους επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη φροντίδα τους αλλά υπάρχουν και μερικά καθαρόαιμα ουαλικά άλογα στα οποία δεν δίνονται αντισυλληπτικά.

«Ο πληθυσμός των ουαλικών αλόγων μειώθηκε δραστικά τα τελευταία χρόνια. Αποτρέποντας τη διασταύρωσή τους με άλλα είδη ελπίζουμε ο αριθμός τους να ανακάμψει», λέει ο York.

alogo1 alogo2 alogo3 alogo4