Όταν η Sue Markham από τη Βρετανία ξετρελάθηκε με ένα κουταβάκι, ο άνδρας της τής είπε πως δεν θα ήθελε έναν μεγάλο σκύλο στο σπίτι. Έτσι εκείνη τον διαβεβαίωσε πως το κουτάβι ήταν ράτσας τζακ ράσελ και θα παρέμενε μικρόσωμο και στην ενηλικίωσή του.

Το ψέμα έχει όμως κοντά ποδάρια και αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα καθώς ο μικρός Yogi- τον οποίο φωνάζουν επίσης «αρκούδα» για προφανείς λόγους- μεγάλωνε και μεγάλωνε και μεγάλωνε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκύλο στο Lincolnshire όπου ζει το ζευγάρι.

Εν τέλει το αξιαγάπητο κουτάβι που δεν είχε βάρος ούτε καν ένα κιλό έφτασε να γίνει ένας αξιολάτρευτος ενήλικος σκύλος βάρους… 95 κιλών!

Δεν επρόκειτο φυσικά για τζακ ράσελ αλλά για έναν Μεγάλο Δανό.

Σήμερα ο Yogi είναι εννέα χρονών και έχει δικό του χώρο για άσκηση. Η τροφή του κοστίζει περίπου 220 ευρώ το μήνα ενώ για πρωινό τρώει αυγά με λουκάνικα. Όταν κάνει κρύο για να βγει έξω ο Yogi φορά το «παλτό» που φορούν… τα άλογα!

«Όταν τον είδα τον ερωτεύτηκα», λέει στη Daily Mail η 57χρονη γυναίκα. «Ήξερα πως τον ήθελα αλλά ο άνδρας μου ο Robert δεν ήθελε να πάρουμε μεγάλο σκύλο. Έτσι είπα ένα ψεματάκι πως ήταν ράτσας τζακ ράσελ, κάτι που φάνηκε πολύ σύντομα πως δεν ήταν αλήθεια καθώς ο σκύλος μεγάλωνε».

«Έλεγα πως δεν ήθελα μεγάλο σκύλο επειδή έχουμε μικρό σπίτι», εξηγεί ο σύζυγός της, «και σκέφτηκα, πόσο φοβερό να είναι ένα τζακ ράσελ. Όταν ήταν πέντε μηνών ήταν ήδη μεγαλύτερος από κάθε τζακ ράσελ στην περιοχή, είχε μια τεράστια γλώσσα και η ουρά του χτυπούσε σαν ρόπαλο του μπέιζμπολ».

Για να βολεύεται ο Yogi έχει τον δικό του καναπέ στο σπίτι των Markham και νιώθει μέλος της οικογένειας. «Κάθεται και βλέπει τηλεόραση μαζί μας», λέει η Sue, «αν έρθει κάποιος επισκέπτης δεν τον αφήνει να καθίσει στον καναπέ του. Η μόνη που καλωσόρισε ήταν η Toffee η γάτα, η οποία ήρθε μόνη της στο σπίτι μας και την οποία αφήνει να κάθεται κοντά του. Είναι πολύ αστείο γιατί, αφού δεν είναι δική μας γάτα, φαίνεται να έρχεται στο σπίτι μόνο γι’ αυτόν».

dogt1 dogt2 dogt3 dogt4 dogt5 dogt6 dogt7 dogt8