Αυτές τις μοναδικές φωτογραφίες ενός από τα πλέον απειλούμενα είδη κροκοδείλων, Morelet, κατάφερε και τράβηξε ο καταξιωμένος φωτογράφος άγριας ζωής Doug Perrine.

Το συγκεκριμένο είδος στη δεκαετία του ’40 κινδύνευε να εξαφανιστεί λόγω του πολύ ακριβού δέρμα του, όμως χάρη στη νέα νομοθεσία που έχει εφαρμοστεί ο αριθμός τους έχει αρχίσει και σταθεροποιείται πάλι.

Οι συγκεκριμένες λήψεις τραβήχτηκαν μέσω εξελιγμένων συστημάτων, μιας και το να προσεγγίσεις αυτά τα ιδιαίτερα επικίνδυνα πλάσματα είναι κάτι παραπάνω από ριψοκίνδυνο. Επειδή ακριβώς δεν είναι εφικτό να πλησιάσει πολύ κοντά, χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό. Επισημαίνει ότι το χειμώνα είναι πιο ήρεμα τα ζώα οπότε μπορεί να τραβήξει πιο άνετα φωτογραφίες και ενίοτε να έρθει πιο κοντά. Το καλοκαίρι, όμως, δυσκολεύουν τα πράγματα, μιας και αρχίζουν και αυτά γίνονται πιο επιθετικά.

Για την ιστορία αυτό το είδος διαθέτει 68 κοφτερά δόντια, και τρέφονται με ψάρια, σαύρες, χελώνες, αλλά μερικές φορές τροφή για αυτούς αποτελούν σκύλοι και πουλιά. Το συνολικό μήκος τους φθάνει τα 5 μέτρα όταν ενηλικιωθεί, ενώ καταγραφεί και επιθέσεις σε ανθρώπους, ειδικά όταν αυτοί πλησιάζουν κοντά στις φωλιές τους.

Πέραν των κροκοδείλων ακολουθούν και μερικές ακόμα υποβρύχιες λήψεις, του ίδιου φωτογράφου και από άλλα θηρία.