Πρώτη φορά καταγράφηκε από τους ειδικούς, εικόνες όπως τις παρακάτω, δηλαδή πολικές αρκούδες να κατασπαράζουν δελφίνια. Κι όλο αυτό, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Όπως αναφέρει το newscientist.com, τα δελφίνια «εγκλωβίστηκαν» στον Αρκτικό Κύκλο λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Συνήθως, τα δελφίνια ανεβαίνουν βόρεια τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού-αλλά φέτος αυτό συνέβη ήδη από τους μήνες της άνοιξης. Οι αρκούδες, έπιασαν τα δελφίνια με παρόμοιο τρόπο που συνήθως πιάνουν τις φώκιες: Φώκιες και δελφίνια, ανοίγουν τρύπες στο πάγο προκειμένου να λάβουν οξυγόνο και αν η αρκούδα είναι τυχερή, τα αρπάζει με τα κοφτερά της νύχια.

Οι ερευνητές παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή για πρώτη φορά μόλις το περασμένο έτος. Από τότε, τουλάχιστον έξι διαφορετικές πολικές αρκούδες έχουν συμπεριλάβει στο διαιτολόγιό τους, δελφίνια με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κάνουν λόγο για δελφίνια που παγιδεύονται στον πάγο και γίνονται βορά αρκούδων. Μετά το γεύμα της, η αρκούδα καλύπτει μέρος του θύματός του με πάγο, για να κρατήσει και για αργότερα. Τέτοια συμπεριφορά από τις αρκούδες, γράφει το πόρταλ, είναι εξαιρετικά σπάνια και ίσως να οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην έλλειψη τροφής.

Εξάλλου, όπως εύστοχα παρατήρησαν οι επιστήμονες, οι αρκούδες είναι πλέον «very skinny», (εξαιρετικά αδύνατες).

anm1 anm2