Διαβεβαιώσεις για τακτική συντήρηση του πρασίνου και ανάπτυξη δράσεων σε συνεργασία με εθελοντές προκειμένου τα πέντε θεματικά πάρκα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης να μην εγκαταλειφθούν, δίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι χώροι πρασίνου που υπάρχουν στα πέντε θεματικά πάρκα (Νερού-Ήχου- Μουσικής-Ρόδων-Μνήμης), να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος και προσθέτει πως εξειδικευμένο συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει τη συντήρηση του πρασίνου και των Πάρκων. Επιπλέον γίνεται τακτική παρακολούθηση του φυτικού υλικού από επιστημονικό προσωπικό (γεωπόνοι και δασολόγοι) ενώ έχει προβλεφθεί και πρόγραμμα αντικατάστασης του φυτικού υλικού.

Την καταγγελία πως τα πάρκα ρημάζουν αν και παραδόθηκαν το 2008 έχοντας στοιχίσει 25 εκατομμύρια ευρώ έκανε στην ερώτησή του ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος.