Την ανάγκη σωστού προγραμματισμού και οργάνωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, αναδεικνύει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.

Ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή για τους συναρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο χανιώτης βουλευτής μεταφέρει την αγωνία των κατοίκων της Αγιάς Ρουμέλης, όπως καταγράφεται σε σχετικό έγγραφο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγιάς Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων, που υπογράφεται από τον δήμαρχο Παύλο Πολάκη και τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Ματθαίο Σταυρουδάκη.

Σε αυτό τονίζεται η ανάγκη έγκαιρης πρόσληψης του απαιτούμενου κατάλληλου προσωπικού και προτείνεται το φαράγγι να είναι επισκέψιμο από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου στο τμήμα Αγιά Ρουμέλη – Πόρτες και από τις 10 – 15 Απριλίου από το Ξυλόσκαλο εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Επίσης, εκφράζεται προβληματισμός για τη μείωση των επισκεπτών, που έχουν περιοριστεί σε 700 ημερησίως από 2.000 πριν από 15 χρόνια.

Πηγή: digitalcrete.gr