Βόλτα με ποδήλατα στις ακτές του Βόρειου Ευβοϊκού διοργανώνει το Σάββατο 26 Μαρτίου ο Ποδηλατικός Ορειβατικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Προβομάστορες». Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και οι ποδηλάτες θα κινηθούν αρχικά σε δρόμο με άσφαλτο δίπλα στον αυτοκινητόδρομο έως την Αρκίτσα Φθιώτιδας.

Αφού διασχίσουν το χωριό συνεχίζουν παραλιακά προς Λιβανάτες. Θα σταματήσουν στο βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που δεσπόζει πάνω από το αρχαίο λιμάνι του Κύνου, το σημαντικότερο λιμάνι των Οπούντιων Λοκρών. Αν εξασφαλιστεί άδεια θα περιηγηθούν στο σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Στη συνέχεια θα συνεχίσουν έως την παραλία Λιβανατών και θα επιστρέψουν από τα ίδια στο λιμάνι της Αρκίτσας, αφού περάσουν και από τον εντυπωσιακό φάρο της.

Η ομάδα θα συνεχίσει σε παραλιακό χωματόδρομο που οδηγεί στο Καλύψω. Θα βγει και πάλι στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου και θα καταλήξει στον Άγιο Κων/νο όπου τελειώνει η διαδρομή. Προαιρετικό χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη.

Αρκετά εύκολη διαδρομή ενδείκνυται για ποδηλάτες με σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Β.Δ.1-Ω.Π.5 -Υ.Δ.100μ.- Μήκος 50χλμ

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με τους συντονιστές.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 25/3/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Νίκος Ρίζος τηλ. 6977984569

2). Νίκος Κύρκος τηλ. 6976861595

Για περισσότερες πληροφορίες: Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email [email protected]