Κατά τη διάρκεια της 6ης «Ecoweek», που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου θα κατατεθούν πρωτότυπα σχέδια βιοκλιματικής δόμησης, οικολογικής ανάπλασης περιοχών καθώς και προτάσεις περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής και αρχιτεκτονικής τοπίου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την ομώνυμη αστική – μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ecoweek» , υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Εξωτερικών, και σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα μελετητικά γραφεία, ινστιτούτα, ειδικούς επιστήμονες.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε διάφορες αίθουσες (την πρώτη μέρα στο «Ολύμπιον» και την προτελευταία στο «Ιωάννης Βελλίδης») με τη συμμετοχή πάνω από τριακοσίων επιστημόνων, μεταπτυχιακών φοιτητών και καταξιωμένων αρχιτεκτόνων, από δεκαέξι χώρες. Την τελευταία ημέρα προγραμματίζεται ξενάγηση των ξένων επισκεπτών σε μουσεία της πόλης.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», όπου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων και ομιλία του γνωστού αρχιτέκτονα Φρανσίς Κερέ.

Φέτος, η θεματολογία της «Ecoweek» θα κινηθεί γύρω από τέσσερεις άξονες: -το σχεδιασμό οικολογικού κτιρίου
-τις βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε ήδη υπάρχοντα παλιά κτίρια
-τις προτάσεις για αναμόρφωση σημείων της πόλης με οικολογική αρχιτεκτονική
-το σχεδιασμό βιοκλιματικού κτιρίου για χρήση από οργανισμούς, ή ΜΚΟ.

Η φετινή «Ecoweek» θα φιλοξενηθεί μετά την ολοκλήρωσή της στη Θεσσαλονίκη, σε αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ιταλία (Μιλάνο) και στη Ρουμανία.