Εκδρομές-ατραξιόν έξω από το Βανκούβερ διοργάνωναν διάφορες εταιρείες πέρσι το Φεβρουάριο στον Καναδά για τους τουρίστες που βρέθηκαν στη χώρα για να παρακολουθήσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαν οργανώσει λοιπόν tour με έλκηθρα που τα έσπρωχναν σκυλιά χάσκι.

Κάποια στιγμή όμως οι αγώνες τελείωσαν και τότε οι επικερδείς αυτές επιχειρήσεις δεν είχαν πια πελάτες. Έτσι, όσα σκυλιά δεν μπόρεσαν να πουλήσουν τα έκλεισαν σε φάρμα. Τα έξοδα για τη συντήρησή τους όμως, καθώς δεν έφερναν πια χρήμα τα ίδια, δημιούργησαν παθητικό σε δύο εταιρείες. Και τότε, βρήκαν τη λύση…

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», δόθηκε εντολή σε έναν υπάλληλο να τα εξολοθρεύσει πυροβολώντας τα!

Το περιστατικό κατήγγειλε ο ίδιος ο εκτελεστής στην Υπηρεσία της πολιτείας που έχει την αρμοδιότητα της Προστασίας Κατά της Βίας στα Ζώα, γιατί, όπως είπε, δεν μπορούσε να ζήσει με τις τύψεις που τον κυρίευαν για την πράξη του.

Το σκάνδαλο των σκανδάλων ξέσπασε λοιπόν όταν αποκαλύφθηκε η δολοφονία 100 σκυλιών μέσα σε δύο ημέρες, τον περασμένο Απρίλιο, επειδή ήταν άχρηστα και ζημιογόνα για την ιδιοκτήτρια εταιρεία…

Μετά την αποκάλυψη αυτή, μάλιστα, είναι συνεχής η ροή πληροφοριών και για παρόμοιες περιπτώσεις από άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, με θύματα τα σκυλιά- οδηγούς.