Έναν αντιπερισπασμό στη μονοτονία της καθημερινότητάς μας, με ντεκόρ ένα μαύρο πανί και μια κατακόκκινη πόρτα, επιχειρούν οι Compagnia 2+1 μέσα από την παράστασή τους «La Porta». Με όπλο τον μινιμαλισμό της «οπτικής κωμωδίας» πολεμούν την κατήφεια και τη μιζέρια.

Η παντομίμα, η ταχυδακτυλουργία, η ακροβασία παντρεύονται επί σκηνής με την ζωντανή μουσική που παίζουν οι ίδιοι για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή παράσταση. Ταυτόχρονο χορεύουν, εφαρμόζουν στο θέατρο κινηματογραφικές τεχνικές και δανείζονται στοιχεία από τον βωβό κινηματογράφο, με αποτέλεσμα να μας θυμίζουν θρυλικούς ήρωες μιας αλλοτινής εποχής: τον Σαρλώ, τον Χοντρό και τον Λιγνό, το Τρίο Στούτζες…

Χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, όπως μια κιμωλία, ένα μαξιλάρι, μια μεταλλική σκάλα ή μερικά κεριά, οι Compagnia 2+1, ζωντανεύουν πάνω στο σανίδι, με πολλές κινήσεις και λίγα λόγια, αστείες ιστορίες, γεμάτες ευαισθησία, αθωότητα, χιούμορ και αμεσότητα. Το χιουμοριστικό θέαμα φέρνει στην Ελλάδα η σειρά «Γέφυρες» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι Αντρέας Μαντς, Μπέρναρντ Σταίκλι και Καΐ Λεκλέρ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του διάσημου Ιταλού ηθοποιού Σέρτζο Μπίνι θα oδηγήσουν το κοινό, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 20:30, σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του τσίρκου, των κλόουν και της μουσικής.

Η Compagnia 2 (Compagnia Due) δημιουργήθηκε το 1998 από τους Αντρέας Μαντς και Μπέρναρντ Σταίκλι, δύο μοντέρνους γελωτοποιούς, εξειδικευμένους στις αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις και πάντοτε πιστούς στην υπηρεσία του γέλιου. Συνεργός στις φάρσες τους είναι ο έτερος κλόουν… Καΐ Λεκλέρ.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σέρτζο Μπίνι γεννήθηκε στη Φλωρεντία. Μελέτησε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας και σπούδασε μιμική στη Σχολή Ετιέν Ντεκρού. Έχει στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει παίξει στις ταινίες «Η ζωή είναι ωραία» (1997) του Ρομπέρτο Μπενίνι, «Στη Ρώμη με αγάπη» (2003) του Γούντυ Άλλεν, κ.ά. Είναι ιδρυτής του Θιάσου Bustric που παρουσιάζει κυρίως κωμικό ρεπερτόριο, με τον οποίο έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη και Νότια Αμερική. Το 2008, τιμήθηκε στην Ιταλία με το εθνικό βραβείο Ιl Fiore.