Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο Μηνά Χατζησάββα, που θα υποδυόταν τον κεντρικό ρόλο του ποιητή.

Σε μια πολύ όμορφη παράσταση, η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου σήκωσε άγκυρα για τις θάλασσες που αγνάντεψε και ταξίδεψε ο σπουδαίος μας ποιητής Νίκος Καββαδίας. Οι στίχοι του γεννημένοι από την απεραντοσύνη της θάλασσας, τόπους εξωτικούς, νοσταλγία, έρωτες και μπορντέλα κρύβουν την δύναμη των κυμάτων και την έκταση των οριζόντων.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Ο ποιητής των θαλασσών μπαρκάρει το 1928 σε φορτηγά ως μαρκόνης. Σε άψογη δημοτική γλώσσα με ιδιωματισμούς ναυτικούς δένει προσωπικές εμπειρίες και ιστορικά συμβάντα, που γίνονται διάλογοι της μουσικής παράστασης από το Θέμη Μουμουλίδη.

Μέσα από τις μουσικές εμπνεύσεις του συνθέτη, ο υποτιμημένος από το λογοτεχνικό περιβάλλον της εποχής του ποιητής, θα μπει στην καρδιά του λαού και τα τραγούδια του θα αγαπηθούν από τους νέους. Τα ποιητικά του κείμενα επεξεργασμένα και δραματοποιημένα, συναντιούνται με στίχους των «καταραμένων» γάλλων ποιητών Μπωντλαίρ και Ρενμπώ, σε μια φανταστική συνάντηση στα λιμάνια των θαλασσών.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, στο πιάνο επί σκηνής παίζει τους «επτά νάνους» και «το μαχαίρι», ενώ στο πόντιουμ διευθύνει 10 μουσικούς, με επικεφαλής το Θύμιο Παπαδόπουλο. Λατρεμένα τραγούδια (Μαραμπού, Βάρδια, Πούσι, Τραβέρσο, Ποστάλι, Μαρσίλια, Θεσσαλονίκη, Ο Σταυρός του Νότου και άλλα) αποδόθηκαν με ευαισθησία και ιδιαιτερότητα από την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαίδη, τον Γιάννη Μαθέ.

Ο Στέλιος Μάϊνας, ο Ζαλμάς, η Ελισσάβετ Μουτάφη και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες συνεργάζονται εκπληκτικά στο «ταξίδι στο Σταυρό του Νότου». Ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές σε μια αμφίδρομη επικοινωνία με το κοινό που απόλαυσε την φανταστική παράσταση.

Η κομψής αισθητικής σκηνογραφία μετέτρεψε την σκηνή σε κατάστρωμα φορτηγού που ταξιδεύει στην απεραντοσύνη της θάλασσας. Μια κεντρική και δυο πλευρικές HD οθόνες φέρνουν το θεατή αντιμέτωπο με τη δύνη των κυμάτων και της καταιγίδας. Ενώ το άστρο Σταυρός του Νότου λάμπει το θόλο τ’ ουρανού, χαράζοντας πορεία θαλασσινή. Πλούσια κοστούμια και φωτισμός ιδιαίτερης αισθητικής φώτισε το ταξίδι μνήμης, ένα «ταξίδι για το ταξίδι».

Τι καλλίτερο για τον καθένα να ταξιδεύει έχοντας στο νου τα λόγια του ποιητή: «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται».

Πληροφορίες παράστασης

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης
Με τη συνεργασία των: Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βίκη Παναγιωτοπούλου
Σκηνικό- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου
Μουσική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Video: Νίκος Τσιμούρης
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνος Τζάθας
Διεύθυνση παραγωγής: Ματρώνη Φαγά
Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγούρου, Μαρία Τσολάκη
Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης – Silver Moon

Θέατρο Badminton
Άλσος Στρατού, Γουδή

Ημερομηνία: 21 Ιανουαρίου 2016 έως 14 Φεβρουαρίου 2016

Τιμές εισιτηρίων:
VIP 30 ευρώ
Α Ζώνη 25 ευρώ
Β Ζωνη 20 ευρώ
Γ Ζώνη 15 ευρώ
Δ Ζώνη 10 Ευρώ
Ισχύουν ομαδικά εισιτήρια

Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Badminton, 210 88 40 600, viva.gr, artinfo.gr Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS, Media Markt

Πληροφορίες – κρατήσεις: Ταμεία Θεάτρου BADMINTON, 210 8840600