Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να περάσεις καλά τον Αύγουστο στην Αθήνα; Αν οι διακοπές δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά σας ή αργούν ακόμα,  δεν χρειάζεται να απελπίζεστε. Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Νέες εμπειρίες και «άγνωστες» γωνιές της πόλης περιμένουν να τις ανακαλύψετε, αρκεί να έχετε τη διάθεση. Πιο ανθρώπινη και πιο φιλική, η Αθήνα προκαλεί όσους παραμένουν εντός των τειχών της αυτή την περίοδο να την απολαύσουν με την ησυχία τους και να τη δουν με διαφορετικό μάτι. Καλοκαιρινές οάσεις μέσα την πόλη, ατμοσφαιρικές βόλτες, παραλίες που έχουν ακριβώς όσο κόσμο χρειάζεται, δροσερά στέκια που κρατούν ζωντανό μέσα μας το summer mood και όλα εκείνα που θέλαμε να κάνουμε εδώ και καιρό αλλά ποτέ δεν βρίσκαμε χρόνο, μας δίνουν ωραίο υλικό να γεμίσουμε τις μέρες και τις νύχτες του Αυγούστου.

Βόλτες στο κέντρο σαν τουρίστας

kentro_plaka Ο Αύγουστος είναι ο ιδανικός μήνας για να απολαύσετε την Αθήνα σαν τουρίστες και να γνωρίσετε την πόλη, έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για χαλαρές βόλτες χωρίς πρόγραμμα, που να μη μοιάζουν με τις άλλες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κάνετε ένα μεγάλο περίπατο στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο, αναπνέοντας τα αρώματα του καλοκαιριού από τα δέντρα του. Συνεχίστε με μια βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να καταλήξετε στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα και να δείτε τις γειτονιές του ιστορικού κέντρου με διαφορετικό μάτι. Τι καλύτερο για ένα καλοκαιρινό πρωινό ή απόγευμα από μια βόλτα στα Αναφιώτικα; Την κυκλαδίτικη αισθητική και την ήρεμη ατμόσφαιρα αυτής της λιλιπούτειας συνοικίας έρχεται να συμπληρώσει η υπέροχη θέα προς την Αθήνα και τον Λυκαβηττό. Μια βόλτα με μοναδικές εικόνες λουσμένες στο φως του ελληνικού ήλιου.

Απολαύστε την πανσέληνο του Αυγούστου με θέα την Ακρόπολη

panselinos Η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή πανσέληνος του χρόνου, η οποία φέτος πέφτει στις 7 Αυγούστου, είναι μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε με ελεύθερη είσοδο αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την πόλη, να χαλαρώσετε κάτω από τα αστέρια και να παρακολουθήσετε τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ειδικά για τη βραδιά. Η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή έως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο έως τα μεσάνυχτα. Πολλά μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα έχουν εκείνη τη βραδιά ελεύθερη είσοδο για όσους θέλουν να απολαύσουν τα εκθέματα, ενώ θα φιλοξενήσουν και ειδικές εκδηλώσεις στις αυλές τους. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια σπουδαία εμπειρία υπό το φως του φεγγαριού.

Δείτε ταινίες κάτω από τα αστέρια

therino Οι νύχτες του Αυγούστου στην Αθήνα έχουν άρωμα γιασεμιού, βουκαμβίλιας και αγιοκλήματος. Εκτυλίσσονται σε καρέκλες σκηνοθέτη κάτω από τον έναστρο ουρανό και έχουν σαν συντροφιά παγωμένη μπύρα ή ποτό. Σκαρφαλωμένοι σε ταράτσες, όπως το Cine Paris στην Πλάκα, σε πεζόδρομους όπως το Σινέ Θησείον στην Αποστόλου Παύλου με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, μέσα σε δροσερούς κήπους όπως το Cine Αίγλη στο Ζάππειο ή δίπλα στη θάλασσα όπως το Σινέ Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο, οι θερινοί κινηματογράφοι ομορφαίνουν τα βράδια μας στην πόλη.

Απόδραση στις κοντινές παραλίες

paralies Μείνατε στην πόλη να χαζεύετε τις «εξωτικές» φωτογραφίες που ποστάρουν οι φίλοι σας; Δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύετε. Στην Αττική υπάρχουν ακόμα παραλίες που μοιάζουν νησιώτικες. Κι αυτήν την περίοδο έχουν ακριβώς όσο κόσμο χρειάζεται. Ο γενικός κανόνας είναι όσο πιο μακριά τόσο πιο καλά. H Αλθέα (Αγία Μαρίνα), που βρίσκεται μπροστά ακριβώς από τον ομώνυμο οικισμό, περίπου 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, είναι μία από τις λιγότερες γνωστές και συγχρόνως από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής. Λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, συναντάμε το Θυμάρι που διαθέτει αρκετά καθαρά νερά για τα δεδομένα της Αττικής. Αγαπημένη επιλογή και η παραλία ΚΑΠΕ λίγο πριν τα Λεγραινά, με αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά που θα σε κάνουν να νομίσεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

niarxos Αφιερώστε μια μέρα στο μεγαλύτερο πολιτιστικό στολίδι της Αθήνας, που δεν είναι άλλο από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο Δέλτα Φαλήρου στο Παλαιό Φάληρο. Ένας από τους πιο άρτιους και ολοκληρωμένους «πνεύμονες» πολιτισμού σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελεί ιδανική επιλογή για έξοδο με την οικογένεια ή τους φίλους. Μπορείτε να το επισκεφτείτε για κάποιο από τα πολλά events που διοργανώνει ή τις δωρεάν προβολές θερινού σινεμά, να κάνετε μια χαλαρή βόλτα στους πράσινους χώρους του ή απλά να επισκεφτείτε το ολοκαίνουργιο Canal Café.