Ποιος καλύτερος τρόπος από το να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό με μια χορταστική και άκρως λαχταριστή ομελέτα; Αν και παρεξηγημένο από πολλούς το αυγό –δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αύξηση της χοληστερόλης– διαθέτει αρκετά θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στην καλή υγεία του οργανισμού μας. Γι’ αυτό κι εμείς εστιάσαμε σ’ εκείνα τα στέκια της πόλης που το έχουν συμπεριλάβει στον κατάλογό τους, σερβίροντάς το μας πιο αξιοζήλευτο και απολαυστικό από ποτέ. Δέκα λαχταριστές ομελέτες, λοιπόν, και όχι μόνο, μας βάζουν σε πειρασμό λέγοντάς μας την πιο χορταστική καλημέρα.

Odori Vermouteria Di Atene

frkg-odori Ιταλική στραπατσάδα με φρέσκο ψωμί, προσούτο και κολοκυθάκια απολαμβάνουμε στο αυθεντικό italian brunch, κάθε Κυριακή έως τις 18.00, στο αγαπημένο μας Odori Vermouteria Di Atene. Μια πλούσια σε αρώματα και γεύσεις μερίδα, που αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται στα πιο νόστιμα πιάτα της πόλης. Τώρα, μάλιστα, που ανοίγει και ο καιρός, τα τραπέζια του στη μικρή και γραφική πλατεΐτσα των Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας, γίνονται το αγαπημένο μας σημείο αναφοράς.

Πληροφορίες

Σκουλενίου 2 & Αγίων Θεοδώρων 4, τηλ. 2 10 3314674, fb page: Odori Vermuteria Di Atene

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

frkg-karamanlidika Μια πιο ιδιαίτερη και παραδοσιακή συνταγή της ομελέτας μας περιμένει στο μεζετζίδικο Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, δίπλα στη Βαρβάκειο αγορά. Η ιδέα των Καραμανλίδικων ήρθε από το βυζαντινό «παστομαγειρείο». Εδώ, μπορεί κάποιος να ψωνίσει εκλεκτά προϊόντα, παλαιωμένα τυριά και εξαιρετικά αλλαντικά ωρίμανσης, αλλά και να δοκιμάσει επιτόπου νόστιμες γεύσεις σε παραδοσιακές συνταγές. Μία από αυτές είναι και το σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά, σουτζούκι πολίτικο με αυγά και ντομάτα, το οποίο βάζει σε γευστικό πειρασμό μικρούς και μεγάλους.

Πληροφορίες

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3254184, www.karamanlidika.gr, fb page: Karamanlidika – Tα Καραμανλίδικα του Φάνη

Μ8

frkg-m8_2 Η μέρα ξεκινάει δυναμικά στο νησιώτικο στέκι στον πεζόδρομο της Μηλιώνη στο Κολωνάκι, με χορταστικό πρωινό και ομελέτα. Στις επιλογές του καταλόγου του Μ8 υπάρχει η κλασική και η χωριάτικη με λουκάνικο, για να επιλέξουμε εκείνη που ανταποκρίνεται περισσότερο στις εκάστοτε γευστικές μας απαιτήσεις. Minimal αισθητική και μοντέρνες πινελιές συνδυάζονται σε έναν προσεγμένο χώρο που έχει βάλει ως σκοπό του να μας κακομάθει με τις υπηρεσίες του και τις γευστικές προτάσεις του.

Πληροφορίες

Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, τηλ. 210 3643388, m8-athens.com, fb page: M8 Kolonaki

Zambri

frkg-zambri_1 Καγιανάς σερβιρισμένος σε πήλινο με κολοκύθι και δροσερό γιαούρτι μας περιμένει απολαυστικός καθημερινά στο Zambri, το πολυσυζητημένο all day cafe- restaurant στην Κηφισιά, που μας ταξιδεύει σε μέρη μακρινά με τον αποικιακό χαρακτήρα του. Με ιδιαίτερη προσωπικότητα, η οποία γίνεται αντιληπτή σε όλες τις εκφάνσεις του, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις high end υπηρεσίες προσπαθώντας να μας καλομάθει οποιαδήποτε στιγμή το επισκεφτούμε. Η κουζίνα του βαδίζει στα μονοπάτια της μοντέρνας ελληνικής και μεσογειακής με εμπνευσμένες προτάσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Πληροφορίες

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, τηλ. 210 6230063, fb page: ZAMBRI

Zaf All Day Coffee Bar

frkg-kentriki_zaf Κάθε πρωί, από τις 10.30-13.30, για τους πεινασμένους περαστικούς από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, είναι ώρα πρωινού ή brunch στο Zaf. Με τρεις διαφορετικές και ολοκληρωμένες επιλογές ικανές να σας χορτάσουν πλήρως, σίγουρα η μέρα σας θα ξεκινήσει με τον πιο γευστικό, δυναμικό και απολαυστικό τρόπο. Ανάμεσα στις προτάσεις του ξεχωρίσαμε την ομελέτα με τρία αυγά, τυρί και ζαμπόν, συνοδευμένη με φρέσκα μανιτάρια, ντοματίνια και φέτες μπέικον. Εναλλακτική επιλογή και η στραπατσάδα με τρία αυγά, φρέσκια ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό, συνοδεία φρέσκων μανιταριών και μπέικον.

Πληροφορίες

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ. 210 3236711, fb page: ZAF café – bar