Αθήνα 2057. Η Θεοπούλα/Λορέτα, στον καναπέ του σπιτιού της, κοιτάζει ένα από τα παλιά album της και ο νους της τρέχει προς τα πίσω, γυρνά 40 χρόνια πριν, τότε που θέλησε ν’ αποτυπώσει τη δικής της θετική στάση για τη ζωή σ’ ένα… cocktail. Ναι, ακριβώς, σ’ ένα cocktail. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Αθήνα 2016. Η Θεοπούλα/Λορέτα πίσω από μια μπάρα, κάπου στο Χαλάνδρι. «Πώς ένα ποτό μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο» αναρωτιέται. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρει την απάντηση, «μα μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας».  «Silver lining», η λεπτή ασημένια γραμμή που δημιουργεί ο ήλιος όταν κρύβεται πίσω από τα σύννεφα. «Αυτό είναι», αναφωνεί. Τα συστατικά ήταν ήδη έτοιμα, στο μυαλό της, και κάπως έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική ιστορία μιας συνταγής που ήρθε για να μας υπενθυμίζει ότι πίσω από κάθε γκρίζο υπάρχει το φως.

Έπειτα, όλα ήταν απλά. Αρκούσε ένα shaker, για να φέρει τα πάνω κάτω στο λεπτό, να αναμίξει δόσεις ελπίδας και να τις μετατρέψει σε διακριτή αίσθηση. Bacardi Carta Blanca για τις δύσκολες στιγμές που μετά όμως γίνονται φωτεινές, παγωτό βανίλια γιατί στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι παιδιά και αναζητάμε αυτό που μας έκανε πάντα να ηρεμούμε, λίγη οξύτητα για να ισορροπήσει τη γλύκα, λίγη ένταση εσπεριδοειδών και μια νότα ανθόμελου για ν’ απελευθερωθούν οι γευστικές αισθήσεις. Μια υποψία μαύρο πιπέρι για να τιθασεύσει την πικάντικη πλευρά μας και ένα κλωνάρι δενδρολίβανο να «μυρίζει» Ελλάδα. Το Silver Lining Cocktail έτοιμο για σερβίρισμα, μια τονωτική ένεση αισιοδοξίας, να την… πιείς στο ποτήρι! 02Ένα cocktail μπορεί να μην αλλάξει τον κόσμο, σίγουρα όμως αυτό το cocktail μπορεί να αλλάξει τον προσωπικό κόσμο μας, μια μέρα που μπορεί να μας σκεπάζει αυτό το γκρι του σύννεφου και τότε ξαφνικά θα δούμε αυτή τη λεπτή ασημένια γραμμή, το Silver Lining σε γυάλινο ποτήρι, κάπου σε μια μπάρα, για να μας «φωτίσει» την ημέρα ή τη νύχτα. Η Bacardi που παρά τα εμπόδια, ιδίως μετά την εκδίωξη από την Κούβα, κατόρθωσε να ξεχωρίσει παγκοσμίως, και η Θεοπούλα/Λορέτα, που από μικρή (όταν από ένα χωριό της Αλβανίας αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Ελλάδα) έμαθε όπου βλέπει εμπόδια να βλέπει και την υπέρβασή τους, ένωσαν δυνάμεις σε μια έκρηξη θέλησης για τον τίτλο του Bacardi Legacy Global Final 2017. Η λεπτή γραμμή της επιτυχίας ήδη αχνοφαίνεται.

01Silver Lining Visits Athens

Μπορείτε να απολαύσετε τη Λορέτα Τόσκα και το Silver Lining της, πέραν του Theory Bar & More στο Χαλάνδρι όπου τη συναντάμε ως barleader, στα εξής bar της Αθήνας: 01/12 Old Dog 02/12 Boogie Bar 03/12 Big Spoon 06/12 9Βήτα Home Bar 07/12 Baba au Rum 08/12 Bartist Café Bar 09/12 Spoiled 10/12 Moorings 11/12 White Monkey 12/12 The Clumsies 18/12 Holy Spirit Cocktail Bar 22/12 Rockfellas Excelsior 26/12 Borsalino 27/12 Bootleg Athens

  • Βρείτε τo Silver Lining στα social media: Facebook & Instagram