Με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της, επιστρατεύουμε την καλύτερή μας διάθεση και παίρνουμε τους δρόμους. Απολαμβάνουμε τις βόλτες μας στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου, χαζεύουμε τις στολισμένες βιτρίνες στο Κολωνάκι, θαυμάζουμε τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά στην Κηφισιά, χαλαρώνουμε στο καταπράσινο περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και αφουγκραζόμαστε την αύρα της θάλασσας στη Μαρίνα Φλοίσβου. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Συνδυάζουμε (προαιρετικά) με αρωματικό καφέ, λαχταριστό γλυκό και ποιοτικό φαγητό και ζούμε μια  πανέμορφη εμπειρία στην πόλη. Ακολουθούν πέντε αγαπημένες μας διαδρομές στην Αθήνα. Εσύ ποια θα διαλέξεις;

Πλάκα

plaka_newsbeastΜια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πάντα μοιάζει ιδανική επιλογή για να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου. Ξεκίνα, λοιπόν, νωρίς το πρωί με έναν υπέροχο περίπατο στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Αρχαία Αγορά. Μην παραλείψεις να περπατήσεις ως τα δρομάκια της Πλάκας και τα πολυφωτογραφημένα Αναφιώτικα -θυμίζουν νησί των Κυκλάδων στο κέντρο της πόλης- καθώς και την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι. Μπορείς να κάνεις μια στάση στο ρομαντικό καφέ Γιασεμί ή στους πάντα γεμάτους κόσμο Διόσκουρους για έναν καφέ ή ένα ούζο με μεζεδάκια, ανάλογα με τη διάθεση της παρέας. Περισσότερες πληροφορίες για την Πλάκα θα βρεις εδώ.

Κηφισιά

kifisia_newsbeastΗ πιο αριστοκρατική περιοχή της Αθήνας, ειδικά τώρα που τα πρώτα κρύα κάνουν την εμφάνισή τους και η ατμόσφαιρα αρχίζει και γίνεται χριστουγεννιάτικη, θα σε γεμίσει με απίστευτα όμορφες εικόνες. Νεοκλασικά κτήρια, παλιά διατηρητέα αρχοντικά, πινακοθήκες, μουσεία, πλακόστρωτοι δρόμοι και αειθαλή δέντρα συνθέτουν το φυσικό «σκηνικό» μιας εκ των ομορφότερων περιοχών της πόλης. Από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της η Κασσαβέτη, η Κυριαζή και η Λεβίδου, εκεί όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος των εμπορικών καταστημάτων, cafe-bars και εστιατορίων. Απόλαυσε τον καφέ σου σε κάποιο από αυτά (Paul, Cafe Il Frati κ.α.) και εν συνεχεία επισκέψου το Μουσείο ΟΤΕ και το Κέντρο Γαία- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Εκεί, το Museum Cafe αποτελεί ιδανική επιλογή για μια στάση για φαγητό. Ενημερώσου για την Κηφισιά εδώ.

Ζάππειο

zappeio_newsbeastΗ μέρα σου θα έχει το τέλειο ξεκίνημα με μια βόλτα στο Ζάππειο και τον καταπράσινο Εθνικό Κήπο! Ένας κατάφυτος παράδεισος στην καρδιά της Αθήνας προσφέρει μια δροσερή πράσινη βόλτα στην ιστορία. Εδώ θα περιπλανηθείς μέσα σε μια απέραντη έκταση πρασίνου, με άπειρα ενδημικά δέντρα, αλλά και δέντρα που προέρχονται από άλλες ηπείρους, μια υπέροχη λίμνη, έναν μικρό ζωολογικό κήπο, μια παιδική χαρά και παιδική βιβλιοθήκη. Δίπλα στο κτήριο του Ζαππείου το cafe- restaurant Αίγλη αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα coffee break με ανεπανάληπτη θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό. Μάθε περισσότερα για το Ζάππειο εδώ.

Μαρίνα Φλοίσβου

marina floisvou_newsbeastΕπιβιβάσου στο τραμ και κατευθύνσου νότια. Η Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία της πόλης για περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Η ανάπλαση και αναβάθμισή της που ολοκληρώθηκαν το 2010, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας μαρίνας διεθνών προδιαγραφών σχεδιασμένης για να φροντίζει τις ανάγκες ελλιμενισμού των ιδιόκτητων πολυτελών θαλαμηγών και σκαφών. Με θέα σε αυτή, λοιπόν, απόλαυσε τον καφέ και το γλυκό σου στο Mare Marina, με τις navy πινελιές. Για γεύμα δίπλα στη θάλασσα, το ουζερί- ψαρο-εστιατόριο Νήσος εξειδικεύεται στους μεζέδες με βάση τα θαλασσινά και το φρέσκο ψάρι. Δες περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρίνα Φλοίσβου εδώ.

Κολωνάκι

kolonaki new_newsbeastΗ αριστοκρατική περιοχή του κέντρου, ήταν, είναι και θα είναι μια ολοζώντανη πηγή κουλτούρας και ποιοτικής διασκέδασης. Η άλλοτε παραδοσιακά περιοχή της ελίτ, σήμερα είναι μια περιοχή ανοιχτή σε όλους και ιδανική για όλα τα γούστα. Πέριξ της κεντρικής πλατείας, αλλά και στις κεντρικές, Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Αναγνωστοπούλου, Τσακάλωφ και Μηλιώνη (πεζόδρομος), καφέ με άποψη, ατμοσφαιρικά μπαρ, εστιατόρια, σικάτες μπουτίκ, γκαλερί και μουσεία ξεπροβάλλουν σαν μαγνήτες που εγγυώνται πως θα περάσεις καλά. Για καφέ, γλυκό και φαγητό το Chez Michel με την παριζιάνικη αισθητική θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι. Δες γιατί το Κολωνάκι θα γίνει το αγαπημένο σου σημείο στην πόλη εδώ.

  • Περισσότερες προτάσεις για βόλτες στην Αθήνα θα βρεις στο greekguide.com