Γευστικοί χυμοί και smoothies από φρέσκα φρούτα, energy bars, υπερτροφές, γλυκά χωρίς γλουτένη, θερμιδομετρημένα  πιάτα από βιολογικά προϊόντα είναι κάποιες μόνο από τις προτάσεις των healthy corners της Αθήνας που συγκεντρώσαμε παρακάτω. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Προσφέροντας προϊόντα  με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, οι οάσεις ευεξίας που ανακαλύψαμε σας καλούν να υιοθετήσετε τη φιλοσοφία τους για καλή  ζωή χωρίς καταπίεση!

Το Βαζάκι

vazaki_newsbeastΗ Σταυρούλα και η Μαριαντίνα, σας υποδέχονται στο Βαζάκι Juice bar, στο Χαλάνδρι, για να σας εντάξουν σε μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, πιο υγιεινή και με περισσότερη ενέργεια. Οι παιδικές φίλες ετοιμάζουν για εσάς ολόφρεσκους χυμούς, smoothies (σε διάφορες γεύσεις), σάντουιτς, χορτοφαγικές σούπες, σαλάτες και μπουκιές ενέργειας. Περισσότερες πληροφορίες για το Βαζάκι θα βρείτε εδώ.

Era Nuts

era nuts_new_1_newsbeastΗ θρεπτική και με άποψη συνήθεια που έγινε λατρεία στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό, ακούει στο όνομα Era Nuts και ήρθε για να σας συστήσει σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο υγιεινό και γεμάτο ενέργεια. Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από μπαχαρικά εξαιρετικής ποιότητας, βότανα, μέλι και φυσικά προσεκτικά επιλεγμένους ξηρούς καρπούς από τους καλύτερους τοπικούς παραγωγούς.  Δείτε εδώ τα υπόλοιπα προϊόντα του Era Nuts στο Κολωνάκι.

Nice ‘n’ Easy

nice n easy_newsbeastΟ κατάλογος του all day bio cafe- restaurant Nice ‘n’ Easy στο Κολωνάκι διαθέτει θερμιδομετρημένες και υγιεινές προτάσεις, με έμφαση στα βιολογικά και οικολογικά προϊόντα και σεβασμό στις αγνές πρώτες ύλες.  Μάθετε περισσότερα για το Nice ‘n’ Easy στο Κολωνάκι και τη φιλοσοφία του εδώ.

Rosebud

rosebud_newsbeastΑπό το 2012 η κουζίνα του all time classic Rosebud στο Κολωνάκι έκανε στροφή, μετατράπηκε σε vegetarian και γέμισε με υγιεινές και νόστιμες προτάσεις, για όλους εσάς που δίνετε ιδιαίτερη σημασία στον υγιεινό τρόπο ζωής. Πάρτε μια ιδέα από το Rosebud εδώ.

Avocado

avocado_newsbeastΝτόπιοι αλλά και εξωτικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών, φρέσκες σαλάτες, σούπες και χορτοφαγικά πιάτα πρωταγωνιστούν στις προτάσεις του μοναδικού αυθεντικού vegeterian εστιατορίου της Αθήνας. Ο λόγος για το Avocado, επί της Νίκης. Δείτε γιατί θα υιοθετήσετε τη λογική του εδώ.

Coffee Bike

coffee b__newsbeastΟι λάτρεις του ποδηλάτου και της υγιεινής διατροφής στο Coffee Bike, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι, θα βρείτε σίγουρα το στέκι του Σαββατοκύριακου –όσοι δεν μένετε στην ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον. Ο χώρος του φωτεινός, με ευρωπαϊκό αέρα και βιομηχανικές γραμμές σας φτιάχνει τη διάθεση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Υπέροχα γλυκά, σνακ, μπισκότα, ζυμαρικά και άλλα προϊόντα χωρίς γλουτένη, βιολογικό γιαούρτι και χυμοί από το organic juice bar, δροσερές σαλάτες, burgers στην πιο healthy εκδοχή τους (με φαλάφελ burger και πατατόψωμο του μαγαζιού) και διαφορετικά πιάτα ημέρας σας συστήνουν στην υγιεινή φιλοσοφία του, η οποία το έχει κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Στα συν το γεγονός ότι εδώ λειτουργεί τμήμα επισκευής ποδηλάτων, αξεσουάρ αλλά και χώρος για τη διοργάνωση διάφορων events. Info Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 07.30-20.00, Σάββατο- Κυριακή: 08.30-08.00 19ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, Πικέρμι Τηλ. 216 9003030

Pure Juice Bar

pure juice bar_newsbeastΦρουτομπάρ στην καρδιά του Κολωνακίου, επί της Σίνα, με minimal design και υγιεινό concept. Το Pure Juice Bar σερβίρει χυμούς και smoothies με φρέσκα φρούτα, σπιτικές μπάρες ενέργειας σε διάφορες εκδοχές, ωμοφαγικά σνακ και υπερτροφές. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις προτάσεις του καταλόγου ή να φτιάξετε το δικό σας χυμό/smoothies με τα υλικά της αρεσκείας σας τα οποία βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας. Στο φρέσκο αυτό μαγαζί θα βρείτε και μια μίνι βιολογική αγορά με συγκεκριμένα προϊόντα για να αγοράσετε για το σπίτι. Info Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 09.00-20.00, Σάββατο: 10.00-19.00 Σίνα 21, Κολωνάκι Τηλ. 2130 363671

  • Δες περισσότερες προτάσεις διασκέδασης στην Αθήνα στο greekguide.com