Ο χώρος τέχνης «-ισμός» υποδέχεται τη νέα χρονιά με την έκθεση Selected Works του Θωμά Τουρναβίτη και προσκαλεί το κοινό σε ένα open weekend όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ζωγράφο και να εξοικειωθεί με το έργο του.

Στο χώρο τέχνης φιλοξενούνται 25 επιλεγμένα ζωγραφικά έργα από τις σειρές «Cyclopia», «Idols» και «Thalassa©», δουλεμένα με λάδι σε καμβά και χαρτί. Στις τρεις αυτές σειρές έργων τόσο οι επιλεγμένες σκηνές όσο και τα πρόσωπα δεν έχουν τόπο, εμπλέκουν ωστόσο μια εντυπωμένη ελληνικότητα τόσο μέσα από στοιχεία του μύθου και του μυστηρίου του, τη λαογραφία και των λαϊκών συμβόλων, όσο και μέσα από τη ναίφ απόδοση του τοπίου.

Τρεις διαφορετικές σειρές έργων, τρία στάδια που όμως ισορροπούν ως προς τον ανθρωποκεντρισμό, την κοινωνική κριτική, το καυστικό βλέμμα επάνω στις εκφάνσεις μιας θρυψαλισμένης καθημερινότητας. Ωστόσο ο ζωγράφος δεν περνά μέσα από το χρωματικό σκοτάδι προκειμένου να ασκήσει κριτική. Επιλέγει το φώς, το χρώμα και την άρνηση της στατικότητας.

Ο Θωμάς Τουρναβίτης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Φοίτησε στο εργαστήρι του γλύπτη Νίκου Στέφου (1997-1999). Αποφοίτησε το 2005 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντέρμπι (Ηνωμένο Βασίλειο) με BA in FINE ARTS (DP) και με μεταπτυχιακές σπουδές σε αντίστοιχη σχολή Philharmonie στο Βερολίνο (Γερμανία 2006). Εργάστηκε ως καθηγητής σημειολογίας στο Τμήμα Φωτογραφίας του Δ. ΙΕΚ Βόλου και ως δάσκαλος καλλιτεχνικών σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά της πόλης του Βόλου (2008-2010). Το 2013 έγινε επίσημο μέλος της καλλιτεχνικής κοινοτητας του Σαράγεβο (Ulubih). Μέχρι σήμερα ζεί και εργάζεται στο Aτελιέ του στο Πειραιά.

  • Open weekend #1 : Σάββατο 7/1, 12.00 – 20.00 / Κυριακή 8/1, 12.00-18.00
  • (Παρουσία ζωγράφου Σα-Κυ 15.00-18.00)
  • Διάρκεια έκθεσης : 6 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα 25 επιλεγμένα ζωγραφικά έργα του Θωμά Τουρναβίτη θα εκτίθενται στον –ισμό μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου και θα ζουν παράλληλα με το πρόγραμμα των χώρων του. Τα ωράρια λειτουργίας της έκθεσης θα ταυτίζονται με τις δράσεις, τα σεμινάρια και τα workshops του -ισμού, ενώ προβλέπονται open days, ξεναγήσεις και ειδικά ωράρια ανά εβδομάδα όπου ο χώρος θα λειτουργεί μόνο για την έκθεση. Η προσέλευση στο χώρο δύναται να γίνει και με ραντεβού.