Μια ακόμη κινηματογραφική εβδομάδα, μάς υποδέχεται με παραγωγές από όλον τον κόσμο, όπως Ινδία, Γαλλία, αλλά και Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Χαμένος Παράδεισος»

Γαλλο-ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Αντρέα ντι Στέφανο με τους: Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Χάτσερσον, Κάρλος Μπαρδέμ, Κλαούντια Τράισακ

Στο Μεντεγίν του 1991 ένας νεαρός Καναδός ερωτεύεται μια όμορφη Κολομβιανή, ανιψιά του αρχηγού του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Ως μέλος της οικογένειας πια, αναμειγνύεται άθελά του στις δουλειές του αυταρχικού πατριάρχη, ο οποίος κάποια στιγμή του αναθέτει μια κρίσιμη όσο και επικίνδυνη αποστολή.

«Η Συνταγή της Πωλέτ»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζερόμ Ενρικό με τους: Μπερναντέτ Λαφόν, Κάρμεν Μάουρα, Ντομινίκ Λαβάν

Ζώντας στα παρισινά προάστια, η Πολέτ γίνεται καθημερινά μάρτυρας της διακίνησης ναρκωτικών που ανθεί στην γειτονιά της. Χωρίς να τα φέρνει βόλτα με την πενιχρή σύνταξή της και διαθέτοντας ακόμη κοφτερό εμπορικό ένστικτο, η υπεράνω υποψίας γιαγιά θα πέσει με τα μούτρα στην επικερδή αγοραπωλησία κάνναβης αλλά και στην παραγωγή γλυκισμάτων πλουσίων σε θερμίδες και τετραϋδροκανναβινόλη!

«Άγνωστη Γη»

Ελληνοκυπριακή ταινία, σκηνοθεσία Μανουέλ ντε Κόκο με τους: Μάνο Κοκορομύτη, Ντάνιελ Πλάνκετ, Σάια Σάλεμ

Ενώ πολιτικο-θρησκευτικές ταραχές συγκλονίζουν την Υεμένη του 2011, το σώμα ενός ναυαγού ξεβράζεται στην ακτή ενός γειτονικού νησιού. Είναι ζωντανός ή νεκρός; Και γιατί ένας ντόπιος τον βλέπει στο όνειρό του να ζητά βοήθεια;

«Σανγκάη»

Ινδική ταινία, σκηνοθεσία Ντιμπακάρ Μπανερτζί με τους: Εμράν Χασμί, Αμπχάι Ντεόλ, Πρασεντζίτ Τσατερτζί

Ένας γιατρός – πολιτικός ακτιβιστής παρασύρεται από τρίκυκλο στον προαύλιο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας του. Ένας αδέκαστος και επίμονος εισαγγελέας αναλαμβάνει να ξετυλίξει το νήμα ενός εμφανούς σχεδίου δολοφονίας. Το «Z» του Βασίλη Βασιλικού μεταφέρεται στην Ινδία.

«Η Ταπείνωση»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον με τους: Αλ Πατσίνο, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Κίρα Σέντγουικ, Ντίλαν Μπέικερ

Ένας 67χρονος θεατρικός ηθοποιός αντιμετωπίζει μια ισχυρή καλλιτεχνική και υπαρξιακή κρίση. Αποσύρεται από την υποκριτική και κάνει σχέση με μια πολύ νεότερή του, σεξουαλικά μπερδεμένη κοπέλα, κάτι που θα τον αποπροσανατολίσει ακόμη περισσότερο.

«Chic!»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζερόμ Κορνιό με τους: Φανί Αρντάν, Μαρίνα Χαντς, ‘Ερικ Ελμοσνινό

Η Ελέν Μπερκ βασιλεύει στον διάσημο οίκο μόδας της σχεδιάστριας Αλίσια Ρικόσι. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό της, η Αλίσια δεν έχει καμία απολύτως έμπνευση για την επερχόμενη κολεξιόν. Η Ελέν πρέπει να βρει γρήγορα ένα τρόπο για ξαναβρεί η Αλίσια τη χαμένη της δημιουργικότητα και να προλάβουν την προθεσμία για την επίδειξη!

«What Politica – Μια Απολιτίκ Ποδοσφαιρική Ιστορία»

Ελληνικό ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Τάσος Αλευράς

Το ιδιότυπο πρόταγμα του «No Politica», όπως εκφράστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, μιας ομάδας με ισχυρούς δεσμούς με την λαϊκή κοινωνία του Πειραιά και με μεγάλη επιρροή, τόσο στο πολιτισμικό όσο και στο πολιτικό κομμάτι της πόλης.