Παραγωγές από διάφορες χώρες, και κυρίως από την Ευρώπη, κυριαρχούν την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Μεταξύ των φιλμ που κάνουν πρεμιέρα, η νέα προσθήκη στη σειρά «Mad Max» με τους Τομ Χάρτνι και Σαρλίζ Θερόν.

«Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»

Αμερικανο-αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ με τους: Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χουλτ

Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό, βίαιο κόσμο, ο Μαξ είναι ένας μοναχικός άντρας που προσπαθεί απλά να επιβιώσει. Καταδιωκόμενος από μια αδίστακτη συμμορία, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη Φουριόζα, φυγάδα οδηγό ενός φορτηγού, το πολύτιμο φορτίο του οποίου θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν από κοινού.

«Παζολίνι»

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Έιμπελ Φεράρα με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Νινέτο Ντάβολι

Νοέμβριος του 1975. Το τελευταίο 24ωρο της ζωής του βρίσκει τον Πιερ Πάολο Παζολίνι να προετοιμάζει την πρεμιέρα του «Σαλό» και να συνεχίζει τη συγγραφή του μυθιστορήματός του «Πετρέλαιο».

«Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία»

Γαλλοελβετική ταινία, σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Κρίστεν Στιούαρτ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ

Μια καταξιωμένη ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπη με επαγγελματικά και υπαρξιακά ερωτήματα όταν δέχεται να συμμετάσχει στην αναβίωση του θεατρικού έργου που την έκανε διάσημη στην αρχή της καριέρας της.

«Σημαδεμένοι Δρόμοι»

Αυστριακή ταινία, σκηνοθεσία Σουνταμπέ Μορτεζάι με τους: Ραμαζάν Μινκαίλοφ, Ασλάν Έλμπιεβ, Κέντα Γκάζιεβα

O 11χρονος Ραμαζάν ζει μαζί με τη μητέρα του και τις δυο αδελφές του στην Αυστρία, όπου έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Μετά το θάνατο του πατέρα του στο μέτωπο, θεωρείται πλέον ο άντρας του σπιτιού στην παραδοσιακή τσετσένικη κοινότητα. Η εμφάνιση του πρώην συμπολεμιστή του πατέρα του, Ίσα, στο προσφυγικό κτιριακό συγκρότημα όπου κατοικούν φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή του.

«Τα Μάτια του Κλέφτη»

Παλαιστινιακή ταινία, σκηνοθεσία Ναζουά Ναζάρ με τους: Καλέντ Αμπόλ Ναγκά, Σουάντ Μασί

Ο Ταρέκ αποφυλακίζεται ύστερα από δέκα χρόνια και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραγμένη Παλαιστίνη.