Η βασισμένη σε Ελλάδα και Βερολίνο ομάδα καλλιτεχνών Hypnagogia, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Αχιλλέα Γκατσόπουλου και Δημήτρη Δρυστέλλα ξεκίνησε την crowdfunding καμπάνια της προκειμένου να εξοικονομήσει τους πόρους και να ολοκληρώσει την υψηλής αισθητικής dark fashion νέο-βουκολική μικρού μήκους ταινία που ετοιμάζει, με βάση τις Nεράιδες της ελληνικής λαογραφίας.

Μιλώντας για το φιλόδοξο αυτό project, ο Αχιλλέας Γκατσόπουλος ανέφερε: «Το “Mandēlion” είναι ένα νεο-βουκολικό short film υψηλής αισθητικής και το πρώτο από μια τριλογία με βάση τις Ελληνικές παραδόσεις και δεισιδαιμονίες που θα μπορούσε στη συνέχεια να οδηγήσει σε μια ταινία μεγάλου μήκους».

«Μας ενδιαφέρει σε βάθος η Eλληνική λαϊκή παράδοση και θέλουμε να επανερμηνεύσουμε αυτές τις ιστορίες και μουσική και να τις παρουσιάσουμε σε ένα διεθνές σύγχρονο κοινό» αναφέρεται στη σελίδα της ταινίας στο indiegogo.

«H υπόθεση του φιλμ εκτυλίσσεται γύρω από έναν «αλαφροΐσκιωτο» και τις συναντήσεις του με τις σαγηνευτικές νεράιδες. Μέσω μιας μυθοπλαστικής προσέγγισης , θα παρουσιάσουμε διάφορες πτυχές που συνθέτουν τον πολύμορφο μύθο των Νεράιδων της Ελληνικής υπαίθρου» μας εξηγεί ο Αχιλλέας Γκατσόπουλος.

Σε ό,τι αφορά στο μουσικό μέρος του project , οι δημιουργοί μας υπόσχονται παραδοσιακή μουσική πάνω σε avant – garde ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες, ενώ η ίδια αρχή ακολουθείται και στο φωτογραφικό μέρος, με τη χρήση τεχνικών αναλογικής φωτογραφίας με ένα σύγχρονο τρόπο.

Δες όλες τις λεπτομέρειες και το Promo video στην επίσημη σελίδα της ταινίας και στο facebook.