Ιδιαίτερα πλούσια μπορεί να χαρακτηριστεί η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκίνα σήμερα, καθώς πλήθος νέων ταινιών κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες. Μεταξύ αυτών, η συνέχεια της σειράς ταινιών «Fast & Furious», ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ, animation, καθώς και η επανέκδοση ενός τσεχοσλοβάκικου φιλμ του ’61.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Fast & Furious 7: Μαχητές των Δρόμων»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν με τους: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζονσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ

Ο αδελφός του τραυματισμένου γκάνγκστερ Όουεν Σο, ένας θανάσιμα επικίνδυνος Βρετανός πρώην πράκτορας, αναλαμβάνει να εκδικηθεί την παρέα του Ντομ Τορέτο. Ο τελευταίος δέχεται την απροσδόκητη και πολύτιμη βοήθεια ενός μυστικού Αμερικανού πράκτορα, για χάρη του οποίου, όμως, πρέπει πρώτα να κλέψει μια τεχνολογικά προωθημένη συσκευή εντοπισμού από έναν διαβόητο τρομοκράτη.

«Με Σειρά Εξαφάνισης»

Νορβηγο-Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Χανς Πέτερ Μόλαντ με τους: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Μπρούνο Γκαντζ, Τομπίας Σάντελμαν, Κρίστοφερ Χίβτζου

Ο Νιλς, ένας φιλήσυχος εκχιονιστής που μόλις έχει ανακηρυχτεί Πολίτης της Χρονιάς σε μια απομακρυσμένη νορβηγική κωμόπολη, μαθαίνει πως ο γιος του είναι νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης. Όταν ανακαλύπτει πως έχει πέσει θύμα δολοφονίας, η απόφασή του να εκδικηθεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με έναν αδίστακτο μεγαλέμπορο ναρκωτικών.

«Τίποτα δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νταν Φόγκελμαν με τους: Αλ Πατσίνο, Ανέτ Μπένινγκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μπόμπι Καναβάλε

Ο Ντάνι Κόλινς είναι ένας 65άρης, παραδομένος στις καταχρήσεις, τη ρουτίνα και τις αρπαχτές ροκ σταρ. Όταν φτάνει στα χέρια του ένα γράμμα που του είχε γράψει πριν από δεκαετίες ο Τζον Λένον, εμπνεόμενος από το αγνό ταλέντο του, ο Κόλινς αποφασίζει να κόψει τα ναρκωτικά, να ξαναβρεί τον αποξενωμένο γιο του και να αναζητήσει την παλιά έμπνευσή του.

«Δεσποινίς Τζούλια»

Νορβηγο-αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Λιβ Ούλμαν με τους: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον

Το βράδυ του θερινού ηλιοστασίου του 1890, ημέρα γιορτής για τη Βόρεια Ιρλανδία, η κακομαθημένη κόρη ενός αριστοκράτη επιχειρεί να αναγκάσει έναν υπηρέτη της να την αποπλανήσει.

«Όμορφη Νιότη»

Γαλλο-ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Χάιμε Ροζάλες με τους: Ίνγκριντ Γκαρσία Τζόνσον, Κάρλος Ροντρίγκεζ, Ίνμα Νιέτο

Ο Κάρλος και η Ναταλία είναι ένα ζευγάρι νεαρών ερωτευμένων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη Μαδρίτη. Για να εξοικονομήσουν χρήματα συμμετέχουν σε μια ερασιτεχνική ταινία πορνό, αλλά η ζωή τους θα πάρει απροσδόκητη τροπή όταν η Ναταλία μείνει ξαφνικά έγκυος.

«Πανδημία»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Πιατάς με τους: Θεοδόση Πελεγρίνη, Δημήτρη Πιατά, Μάκη Παπαδημητρίου, Μιχάλη Μητρούση

Ενώ μια παράξενη πανδημία πλήττει τη βυθιζόμενη σε ολοένα και χειρότερη οικονομική κρίση Ελλάδα, ένας μεγαλοδημοσιογράφος δέχεται να συμμετάσχει στο talk show ενός λαϊκιστή τηλεοπτικού αστέρα, χωρίς να ξέρει πως ο τελευταίος σκοπεύει να τον διαπομπεύσει δημόσια.

«Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι»

Animation, σκηνοθεσία: Τιμ Τζόνσον

Ο Ουπς είναι ένας καλόκαρδος εξωγήινος Μπουβ, η φυλή του οποίου καταλαμβάνει τη Γη. Έπειτα από μια ολέθρια γκάφα μετατρέπεται σε δραπέτη, αλλά η συνάντησή του με την Τιπ, ένα δυναμικό κορίτσι που αναζητά τη μητέρα του, θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

«Annie»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γουίλ Γκλουκ με τους: Κουβενζανέ Γουάλις, Τζέιμι Φοξ, Κάμερον Ντίαζ, Ρόουζ Μπερν

Μεγαλώνοντας σε έναν κοιτώνα για ορφανά παιδιά, η θαρραλέα και αισιόδοξη Άνι αναζητά με πείσμα τους αληθινούς γονείς της. Η ζωή της θ’ αλλάξει όμως απρόοπτα όταν βρεθεί στο δρόμο του εργασιομανή επιχειρηματία και υποψήφιου δημάρχου Γουίλ Στακς, ο οποίος θα την υιοθετήσει για προεκλογικούς λόγους.

«Ρυθμοί Αιγαίου»

Ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία: Γιάννης Λάμπρου

Η ελληνική μουσική παράδοση μέσα από τη νησιωτική ή αγροτική καθημερινότητα παλιών και νέων λυράρηδων από τη Μακεδονία ως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

«Το Τραγούδι του Γκρι Περιστεριού»

Τσεχοσλοβάκικη ταινία του ’61, σκηνοθεσία Στάνισλαβ Μπαραμπάς με τους: Ράντοσλαβ Μπάρτονικ, Βλάντιμιρ Μπρέσκα

Στην έτοιμη να απελευθερωθεί από τους Σοβιετικούς Τσεχοσλοβακία του 1945 μια παρέα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τη φρίκη του πολέμου.