Δύο ελληνικές ταινίες και τέσσερις ξένες παραγωγές, μάς επιφυλάσσει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουέστμορλαντ με τους: Τζούλιαν Μουρ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κρίστεν Στιούαρτ

Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο και μητέρα τριών παιδιών, η Δρ. Άλις Χόουλαντ αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνει σιγά σιγά τη μνήμη της. Οι εξετάσεις επιβεβαιώνουν πως πάσχει από Αλτσχάιμερ, μια καινούργια, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει.

«Από Μηχανής»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Άλεξ Γκάρλαντ με τους: Ντόναλ Γκλίζον, Όσκαρ Άιζακ, Αλίσια Βικάντερ

Ένας νεαρός ταλαντούχος προγραμματιστής επιλέγεται από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία-εφευρέτη να γίνει ο αποκλειστικός μάρτυρας ενός πρωτοποριακού πειράματος. Απομονωμένος μαζί του σε ένα μυστικό εργαστήριο, πρέπει να αξιολογήσει την Έιβα, ένα θηλυκό ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

«Τετάρτη 04:45»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Αλέξης Αλεξίου με τους: Μαρία Ναυπλιώτου, Στέλιο Μάινα, Δημήτρη Τζουμάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη

Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προδώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει.

«Τζόκερ»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ με τους: Τζέισον Στέιθαμ, Μάικλ Ανγκαράνο, Χόουπ Ντέιβις, Στάνλεϊ Τούτσι, Σοφία Βεργκάρα

Όταν ένας νεοφερμένος στο Λας Βέγκας γκάνγκστερ κακοποιεί μια φίλη του, ο βετεράνος τζογαδόρος και σκληροτράχηλος «σύμβουλος ασφαλείας» Νικ Γουάιλντ αποφασίζει να τη βοηθήσει να πάρει την εκδίκησή της.

«Σταχτοπούτα»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Λίλι Τζέιμς, Ρίτσαρντ Μάντεν

Όταν πρώτα η μητέρα της και κατόπιν ο πατέρας της, ο οποίος έχει εν τω μεταξύ ξαναπαντρευτεί, πεθαίνουν απροσδόκητα, η καλόκαρδη Σταχτοπούτα μετατρέπεται σε υπηρέτρια της άστοργης μητριάς της και των δυο κακομαθημένων θυγατέρων της. Η τύχη της όμως μοιάζει να αλλάζει όταν γνωρίζει και γοητεύει τον νεαρό πρίγκιπα του βασιλείου Κιτ.

«Fils de Grece: Τα Παιδιά του Εμφυλίου»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Διονύσης Γρηγοράτος με τους: Τζένη Σταυροπούλου, Πέτρο Γιασεμή

Όταν η γιαγιά της, πολιτική πρόσφυγας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, βρίσκεται ένα βράδυ σε κωματώδη κατάσταση σε ένα πάρκο, η εγγονή της αναλαμβάνει τη φροντίδα της, αρχίζοντας παράλληλα να ερευνά το παρελθόν της, συνδεδεμένο με τον Εμφύλιο Πόλεμο.