Ελάχιστες ταινίες μάς επιφυλάσσει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, καθώς μόλις δύο νέα έργα και ένα animation κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες. Ωστόσο, οι σινεφίλ θα έχουν και μια ακόμη επιλογή, καθώς προβάλλεται η σοβιετική ταινία του 1938, «Τα Παιδικά Χρόνια του Μαξίμ Γκόρκι».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Ελεύθερος Σκοπευτής»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ με τους: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Κάιλ Γκάλνερ

Ύστερα από τέσσερις θητείες στο Ιράκ και 160 επιβεβαιωμένους φόνους, ο ελεύθερος σκοπευτής Κρις Κάιλ είναι ένας ζωντανός αμερικανικός θρύλος. Πίσω στην πατρίδα, όμως, η προσωπική και οικογενειακή του ζωή στοιχειώνονται από την πολεμική πραγματικότητα που τον ακολουθεί παντού.

«Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Viviane Amsalem»

Ισραηλινή ταινία, σκηνοθεσία Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σλομί Ελκαμπέτζ με τους: Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σιμόν Αμπκαριάν, Γκαμπί Αμρανί

Η Βιβιάν Αμσαλέμ βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν δέχεται παρ’ όλα αυτά να της δώσει διαζύγιο. Καθώς ο θρησκευτικός νόμος απαιτεί σε αυτές της περιπτώσεις τη συναίνεση του συζύγου, το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί για χρόνια να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.

«Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω Απ’ τα Νερά του»

Animation, σκηνοθεσία: Τομ Τιμπίτ, Μάικλ Μίτσελ

Εκμεταλλευόμενος τη μυστική συνταγή του καβουροπάτι, το φαστφουντάδικο του κύριου Καβούρη κάνει χρυσές δουλειές στον Βυθό του Μπικίνι. Όταν όμως ο ραδιούργος Πλαγκτόν επιχειρήσει να κλέψει τη συνταγή και εκείνη χαθεί, ο Μπομπ Σφουγγαράκης θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο για να σώσει τον υποβρύχιο κόσμο του, στον οποίο κυριαρχεί πλέον το χάος και η (αυτο)καταστροφή.

«Τα Παιδικά Χρόνια του Μαξίμ Γκόρκι»

Σοβετική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Ντονσκόι με τους: Αλεξέι Λιάρσκι, Βαρβάρα Μασαλιτίνοβα

Πρώτο μέρος μιας τριλογίας πάνω στα παιδικά και νεανικά χρόνια του Μαξίμ Γκόρκι, που μαζί με την Τριλογία του Μαξίμ των Κόζιντσεφ και Τράουμπεργκ, αποτελεί την κορυφαία έκφραση του ποιητικού ρεαλισμού στο σοβιετικό κινηματογράφο του ’30. Ο Αλεξέι Πέτσκωφ, μετέπειτα Μαξίμ Γκόρκι, μένει ορφανός από πατέρα και ζει πλέον στο σπίτι του παππού του. Εκεί παρακολουθεί τους συνεχείς καυγάδες των θείων του για τα κληρονομικά ενώ ο παππούς του δεν χάνει την ευκαιρία να τον ξυλοφορτώνει τακτικά ελπίζοντας έτσι να τιθασεύσει τον πεισματάρικο χαρακτήρα του. Όταν το οικογενειακό τους εργαστήρι καίγεται αναγκάζονται να μετακομίσουν. Τότε αρχίζει μια περίοδος οικονομικής παρακμής που οδηγεί στην πτώχευση. Σ’ αυτή την περιπέτεια ο μικρός Αλέξης έχει για παρηγοριά την αγαπημένη του γιαγιά.