Εξαιρετικά πλούσια η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, με 9 νέα φιλμ να βρίσκουν το δρόμο για τις σκοτεινές αίθουσες, μεταξύ των οποίων και ντοκιμάντερ, καθώς και ελληνικές παραγωγές.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με τους: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έντγκερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζον Τορτούρο

Όταν αποκαλυφθεί η πραγματική καταγωγή του, ο Μωυσής θα ηγηθεί της προσπάθειας των σκλαβωμένων Ισραηλιτών να αποτινάξουν τον αιγυπτιακό ζυγό και να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας.

«Ο Επιφανής Άγνωστος»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ματιέ Ντελαπόρτ με τους: Ματιέ Κασοβίτς, Mαρί-Ζοζέ Κροζέ, Ερίκ Καραβακά

Ο Σεμπαστιάν Νικολά είναι ένας άχρωμος και άοσμος 45άρης. Παρατηρεί τους ανθρώπους, μαθαίνει να τους μιμείται, ενώ συχνά οικειοποιείται μυστικά την ταυτότητά τους. Μέχρι που συναντά τον διάσημο κι εκκεντρικό μουσικό Ανρί ντε Μοντάλτ.

«Foxcatcher»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ με τους: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Στιβ Καρέλ, Μαρκ Ράφαλο, Σιένα Μίλερ

Ο πρωταθλητής της ελευθέρας πάλης Μαρκ Σουλτζ αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον σπόνσορά του Τζον ντι Ποντ, έναν εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο ο οποίος προσπαθεί να «μπει» ανάμεσα σε εκείνον και στον μεγαλύτερο αδερφό και μέντορά του Ντέιβ, επίσης πρωταθλητή της πάλης.

«Ο Κήπος του Γιάλομ»

Ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία: Σαμπίν Γκίσιγκερ

Ο 83χρονος Αμερικανός ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Ίρβιν Γιάλομ μιλά για την προσωπική ζωή και το επιστημονικό έργο του.

«Πάντινγκτον»

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Κινγκ με τους: Χιού Μπόνβιλ, Σάλι Χόκινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Νικόλ Κίντμαν

Το αρκουδάκι Πάντινγκτον ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο downtown του Λονδίνου. Την ίδια στιγμή όμως που το ατσούμπαλο τετράποδο δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στους αστικούς κανόνες ζωής, μια σατανική ταριχεύτρια έχει βάλει σκοπό να παγώσει το αρκουδίσιο χαμόγελό του μια και καλή…

«Saint Laurent: Η Χρυσή Εποχή»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπερτράν Μπονελό με τους: Γκασπάρ Ουλιέλ, Ζερεμί Ρενιέ, Λουί Γκαρέλ, Λεά Σεϊντού

Η επαγγελματικά θριαμβευτική, αλλά προσωπικά τρικυμιώδης περίοδος του σπουδαίου σχεδιαστή μόδας από τα τέλη των ’60s μέχρι τις αρχές των ’70s.

«Λευκός Θεός»

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούτσο με τους: Ζοφία Πσότα, Σάντορ Ζότερ, Λίλι Χόρβατ

Η 13χρονη Λίλι αποχωρίζεται από τον αγαπημένο σκύλο της Χάγκεν, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει σε μια εχθρική Βουδαπέστη. Απελπισμένη, εκείνη τον αναζητά παντού για να τον σώσει.

«Κοινός Παρονομαστής»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Σωτήρης Τσαφούλιας με τους: Ρένο Χαραλαμπίδη, Αντώνη Αντωνίου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Ο ιδιοκτήτης ενός επαρχιακού καφενείου και τρεις άρρενες θαμώνες του πιάνουν κουβέντα για τις γυναίκες, τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Συμφωνούν και διαφωνούν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον «κοινό παρονομαστή», ο οποίος κάνει κάποια στιγμή την αιφνιδιαστική επίσκεψή του.

«Ο Χειμώνας»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Έφη Παπαθεοδώρου, Τεό Αλμπάνη

Ο Νίκος είναι ένας νεαρός ρομαντικός συγγραφέας ο οποίος εγκαταλείπει το Λονδίνο κι επιστρέφει στο εγκαταλελειμμένο πατρικό του στη Σιάτιστα. Εκεί, ανάμεσα σε γνώριμα φαντάσματα και αλλόκοτα όνειρα, θα προσπαθήσει να τελειώσει το μυθιστόρημά του και να μάθει περισσότερα για το θάνατο του πατέρα του.