Η νέα ταινία του Θοδωρή Αθερίδη «Από Έρωτα» κάνει πρεμιέρα σήμερα στις σκοτεινές αίθουσες. Κωμωδίες, ευρωπαϊκές σινεφίλ παραγωγές και ένα animation συμπληρώνουν την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Από Έρωτα»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης με τους: Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιάννο Περλέγκα

Ο Αντώνης ετοιμάζεται να παντρευτεί τη Νατάσα, μια Μολδαβή νοσηλεύτρια, όταν δέχεται την ξαφνική επίσκεψη της Άννας. Μιας γυναίκας που υπήρξε ο μεγάλος του έρωτας και τον βάζει τώρα να αναθεωρήσει ολόκληρη τη ζωή του.

«Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι με τους: Τζιμ Κάρεϊ, Τζεφ Ντάνιελς, Κάθλιν Τέρνερ, Μπομπ Ριγκλ

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια οι Λόιντ και Χάρι ξεκινούν ένα ταξίδι μέχρι την άλλη άκρη της Αμερικής αναζητώντας τη χαμένη κόρη του τελευταίου.

«Η Νύχτα Πριν Πέσει το Παρίσι»

Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Φόλκερ Σλέντορφ με τους: Αντρέ Ντισολιέ, Νιλς Άρεστρουπ, Μπούργκαρτ Κλάουσνερ

Το βράδυ της 24ης Αυγούστου 1944 κι ενώ τα συμμαχικά στρατεύματα ετοιμάζονται να εισέλθουν στο Παρίσι, ο πρέσβης της Σουηδίας Ραούλ Νόρντλινγκ προσπαθεί να πείσει τον Γερμανό διοικητή στρατηγό Φον Τσόλτιτζ να παρακούσει τις ρητές διαταγές του Χίτλερ και να μην ανατινάξει τα ιστορικά μνημεία της πόλης.

«Οι Σταθμοί του Σταυρού»

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ντίτριχ Μπρίγκεμαν με τους: Λέα βαν Άκεν, Φρανζίσκα Βάις, Φλόριαν Στέτερ

Η 14χρονη Μαρία, μέλος μιας βαθιάς θρησκευόμενης οικογένειας, αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο του Ιησού στον Γολγοθά, κάνοντας τάμα να γίνει καλά ο μικρός αδερφός της.

«Jimmy’s Hall»

Αγγλο-ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Κεν Λόουτς με τους: Μπάρι Γουόρντ, Σιμόν Κίρμπι, Φράνσις Μαγκί

Ιρλανδία, 1932: ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική κι επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού-πνευματικό κέντρο που ο ίδιος είχε φτιάξει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την εκκλησία και τις αρχές.

«Η Επέλαση των Βίκινγκς»

Γερμανο-ελβετική ταινία, σκηνοθεσία Κλαούντιο Φα με τους: Τζέιμς Νόρτον, Ματίας Μπάουερ, Τσάρλι Μέρφι

Μια ομάδα Βίκινγκς, εκδιωγμένοι από τη γη τους, αναγκάζονται να διασχίσουν τη βρετανική ύπαιθρο, καταδιωκόμενοι από Σκοτσέζους πολεμιστές, αλλά και ένα άγριο στρατό μισθοφόρων.

«Κούμπα. Μια Ζέβρα και Μισή»

Animation, σκηνοθεσία: Αντονι Σίλβερστον

Γεννημένος με τις μισές ραβδώσεις, ο Κούμπα εξορίζεται από τις υπόλοιπες ζέβρες του κοπαδιού και ξεκινά μια μακριά πορεία αναζήτησης, η οποία θα αλλάξει τη μοίρα όλων των ζώων της περιοχής.