Πλήθος ταινιών μάς επιφυλάσσει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, καθώς -μεταξύ άλλων- ντεμπούτο στις αίθουσες κάνει η νέα μεταφορά του Δράκουλα στη μεγάλη οθόνη, η επανέκδοση ενός κλασικού φιλμ του Ζαν Ρενουάρ, αλλά και η πλήρης εκδοχή της τελευταίας ταινίας του Τρίερ, «Nymphomaniac».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Dracula Untold»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάρι Σορ με τους: Σάρα Γκέιντον, Ντόμινικ Κούπερ, Λουκ Έβανς

Στην Τρανσυλβανία του 1462 ο πρίγκιπας Βλαντ αρνείται να παραδώσει στον πανίσχυρο σουλτάνο 100 αγόρια από τους υπηκόους του για να γίνουν γενίτσαροι. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό που κινείται εναντίον του, καταφεύγει στη βοήθεια ενός ανθρωποφάγου τέρατος που ζει κρυμμένο στα σκοτάδια.

«Ένα Γενναίο Ψέμα»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φιλίπ Φαραλντό με τους: Ρις Γουίδερσπουν, Άρνολντ Οτσένγκ, Γκερ Ντουάνι

Τέσσερις νεαροί Σουδανοί πρόσφυγες φτάνουν το 2001 στις ΗΠΑ. Οι τρεις άντρες μεταφέρονται στο Κάνσας Σίτι, όπου με τη βοήθεια μιας κοινωνικής λειτουργού προσπαθούν να βρουν δουλειά και να φέρουν κοντά τους την αδελφή του ενός, η οποία έχει δοθεί σε μια ανάδοχη οικογένεια στη Βοστόνη.

«Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω»

Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Ντόουζ με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Άνταμ Ντράιβερ, Ζόι Καζάν, Μέγκαν Παρκ

Μετά τη γνωριμία τους σε ένα πάρτι, ο Γουάλας και η Τσάντρι αποφασίζουν να γίνουν δυο καλοί φίλοι. Όταν το αγόρι της τελευταίας μετακομίσει προσωρινά από το Τορόντο στο Εδιμβούργο, η σχέση των δυο φίλων θα θερμανθεί… επικίνδυνα, κανείς τους όμως δεν τολμά να κάνει το αποφασιστικό ερωτικό πρώτο βήμα.

«Στο Σκοτάδι»

Νορβηγική ταινία, σκηνοθεσία Έσκιλ Βογκτ με τους: Έλεν Ντόριτ Πέτερσεν, Χένικ Ράφαελσον, Βέρα Βιτάλι, Μάριους Κόλμπενστβεντ

Έχοντας χάσει την όρασή της, η Ίνγκριντ απομονώνεται σπίτι της και αποξενώνεται όλο και περισσότερο από τον άντρα της, ο οποίος μοιάζει αδύναμος να τη βοηθήσει. Παραδομένη στις σκέψεις της, αρχίζει να αναρωτιέται για πράγματα τα οποία βρίσκονται στο όριο πραγματικότητας και φαντασίας.

«Ο Φύλακας της Μνήμης»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις με τους: Μπρέντον Τουέιτις, Τζεφ Μπρίτζες, Μέριλ Στριπ, Οντέγια Ρας

Κάπου υπάρχει ένας κόσμος που μοιάζει ιδανικός, χωρίς πολέμους, μισαλλοδοξία και εγκληματικότητα. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κάτοικοι πρέπει να παίρνουν καθημερινά μια ένεση που τους στερεί κάθε συναίσθημα, παρόρμηση, ακόμη και την έγχρωμη όραση. Μέσα σε αυτή την τακτοποιημένα ομοιόμορφη πραγματικότητα, ο ξεχωριστός νεαρός Τζόνας ορίζεται ως μελλοντικός Αποδέκτης Αναμνήσεων, μαθαίνοντας τα μυστικά της συλλογικής ανθρώπινης μνήμης από το μυστηριώδη Δωρητή.

«Η Χρυσή Άμαξα»

Γαλλοϊταλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Ρενουάρ με τους: Αννα Μανιάνι, Πολ Κάμπελ, Ρικάρντο Ριόλι

Σε μια ισπανική αποικία της Λατινικής Αμερικής των αρχών του 18ου αιώνα, η πρωταγωνίστρια ενός περιοδεύοντος ιταλικού θιάσου, την οποία έχει ερωτευτεί ο αξιωματικός που τον συνοδεύει, κλέβει την καρδιά ενός κοσμαγάπητου ταυρομάχου και του τοπικού αντιβασιλέα. Όταν ο τελευταίος της χαρίσει μια ολόχρυση άμαξα, θα ξεσπάσει πολιτικοκοινωνικό σκάνδαλο.

«Nymphomaniac. Director’s Cut – Μέρος Α΄»

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Λαρς Φον Τρίερ με τους: Στέισι Μάρτιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Σάια ΛαΜπέφ, Κρίστιαν Σλέιτερ

Ένας εβραϊκής καταγωγής Δανός διανοούμενος βρίσκει στη μέση του δρόμου κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Την περιθάλπει στο σπίτι του κι εκείνη αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της ζωής της, γεμάτη ατέλειωτες ερωτικές περιπέτειες.